Referendum doprovázejí střety. Turecký server hlásí mrtvé na ulici

16.04.2017 13:25

V neděli probíhá v Turecku klíčové referendum, v němž obyvatelé země půlměsíce odpovídají na otázku, zda budou posíleny pravomoci prezidenta Erdogana, nebo bude republika dál kráčet cestami parlamentní demokracie. Země je v této otázce rozdělená v podstatě půl na půl. Turecký zpravodajský portál NTV.com informuje o tom, že před hlasovacími místnostmi dokonce teče krev a umírají lidé.

Referendum doprovázejí střety. Turecký server hlásí mrtvé na ulici
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Turecká vlajka, graffiti.

Turecký zpravodajský portál NTV.com hlásí, že hlasování v referendu probíhá po celé zemi, o hlasování je velký zájem, ale ne všude probíhá hlasování v klidu. V provincii Diyarbakir tekla před jednou z hlasovacích volebních místností krev. Zůstali dokonce dva mrtví. Před hlasovací místností ve vesnici Jabanardi se do sebe pustily dvě skupiny občanů a po potyčce skutečně zůstali dva mrtví.

Celý článek v turečtině naleznete zde

Na ulici před školou, kde se hlasovalo, byly totiž taseny i palné zbraně. Ke krvavému střetu údajně došlo právě kvůli politickým neshodám. Místní policie se snaží nastolit pořádek a prošetřit celý incident. Na pomoc mohou dorazit i vojáci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…