Regionální ANO v problémech: Hovoří se o diktátu poslankyně Maxové a úřednice Vildumetzové

14.03.2016 14:42

Jako přes kopírák, tak časopis Týden shrnul dění ve dvou regionech Babišova ANO několik měsíců před krajskými volbami. Na kandidátky jsou prý dopisováni lidé, kteří nemají potřebnou praxi, zkušenost, ani politické zázemí. Klíčová je podle všeho věrnost shora zmíněným dámám.

Regionální ANO v problémech: Hovoří se o diktátu poslankyně Maxové a úřednice Vildumetzové
Foto: Archiv
Popisek: Radka Maxová

K 1. březnu z hnutí ANO vystoupil zastupitel města Strakonice Jan Svoboda, radní a zastupitel města Strakonice a předseda strakonické místní organizace Josef Moučka a další, dnes již bývalí členové. Hnutí opustil také zastupitel města Český Krumlov a místopředseda krumlovské místní organizace Vojtěch Němec, radní a zastupitelka města Prachatice a předsedkyně oblastní organizace Radka Paulová. V Prachaticích navíc došlo prakticky k celkovému rozpadu Oblastní organizace, když její řady opustilo dalších šest členů, mezi nimi i oba místopředsedové Vendula Seberová a Jakub Baloušek či předseda Místní organizace Vimperk Martin Valenta. Důvod? Nestandardní počínání poslankyně Maxové.

„Mezi slepými je jednooký králem. Z nabízeného 11. místa na kandidátní listině na krajském sněmu odstoupila Radka Paulová, radní a zastupitelka města Prachatice a dnes již bývalá oblastní předsedkyně organizace ANO v Prachaticích, která tento svůj krok odůvodnila tím,  že tento tým nemá její důvěru, a to jak z hlediska odborného, tak z hlediska lidského a morálního, neboť základním kvalifikačním  předpokladem není odbornost či zkušenosti a znalosti, ale loajálnost ke krajské předsedkyni Radce Maxové," uvedl v textu pro ParlamentníListy.cz politik Vojtěch Němec. Maxová kritiku odmítla.

Podobně ovšem Týden popsal dění okolo málo známé regionální političky Jany Vildumetzové. Ta se již řadu měsíců podle našich informací snaží získat podporu pro svou kandidaturu na karlovarskou hejtmanku. „V Praze obíhala všechny, cestu jí čistila Duchanová, manažerka centrály," potvrdil náš zdroj, poslanec ANO, který s Vildumetzovou ostře nesouhlasí. „Ještě nastane čas, abych se vůči ní vymezil," doplnil.

Vildumetzová podle týdeníku upřednostňuje své někdejší přátele z ODS. Ona sama podle některých informací udržuje vztah s lokálním "byznysmenem" Janem Mračkem, který je s občanskými demokraty spojený už řadu let. Podle předsedy ANO v kraji Martina Hurajčíka jde ale o planý poplach, neboť finální podobu kandidátky schválil tamní sněm.

„Babiš nezvládá, Faltýnek na to nemá a Vokřál, jež měl taky řídit krajské volby, neví, co dřív," uzavřel lakonicky náš sněmovní zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…