Regulace, buzerování a reálný socialismus. Toť vyhlídky levicové vlády dle Kubery

28.08.2013 19:12

Senátor a teplický primátor Jaroslav Kubera z ODS se obává toho, jak se po rozpuštění sněmovny bude Senát chovat. Prohlášení Václava Klause, že se nezúčastní předčasných voleb, v ČT uvítal a označil ho za velmi cenné.

Regulace, buzerování a reálný socialismus. Toť vyhlídky levicové vlády dle Kubery
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

„Mám obavy z her, které se rozehrají,“ přiznal v souvislosti s nynější mocí levicového Senátu. „Navíc nastává ostrá předvolební kampaň. Naštěstí je pojistka, že Poslanecká sněmovna na svém prvním zasedání zákonná opatření potvrdí, nebo zruší. Každopádně to může opět vyvolat právní nejistotu.“ Za jediné relevantní zákonné opatření pokládá případnou reakci na situaci v Sýrii.

Klaus ukázal, že umí dopočítat do jedné

Středeční prohlášení Václava Klause, kterým ukončil spekulace o své kandidatuře, považuje Kubera za velmi cenné. „Opět ukázal, že umí dopočítat do jedné. On nepovažuje za úspěch pouze to, že by se do sněmovny dostalo hnutí, které by podporoval. Chce totiž dění ovlivňovat, což s pětiprocentním výsledkem nemůžete.“ A vyzval své spolustraníky, aby se k bývalému prezidentovi chovali slušně. Jeho prohlášení totiž senátor chápe jako jednoznačný vzkaz, že se chce do ODS vrátit.

Zastal se rovněž Miroslavy Němcové. „Mirka Němcová je v tuto chvíli jednoznačným lídrem ODS. Samozřejmě, že až bude volební kongres, tak nemusí být.“ A varoval před tím, co způsobí vítězství levice ve volbách. „To, co přijde, to je nástup reálného socialismu s regulacemi a s buzerováním lidí. Věřím, že si to někteří lidé na poslední chvíli uvědomí.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…