Rekonstrukce státu kritizuje Krnáčovou. Prý úplně obrátila

03.07.2015 21:22

Pražská primátorka za ANO Adriana Krnáčová se ocitla v hledáčku iniciativy Rekonstrukce státu a rozhodně ji to nepotěší. Podle informací serveru Aktuálně.cz byla nejmocnější dáma ve městě nominována na anticenu za přístup k otevřenosti státní správy.

Rekonstrukce státu kritizuje Krnáčovou. Prý úplně obrátila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová

„Z bojovnice za transparentnost státní správy se Adriana Krnáčová (ANO) krátce po vstupu do politiky stala pravým opakem. Myslí si to alespoň iniciativa Rekonstrukce státu, která současnou primátorku Prahy nominovala na letošní anticenu Otevřeno x Zavřeno. Kromě Krnáčové je druhým adeptem poslanec Milan Urban (ČSSD),“ píše server.

Svou nominaci si vysloužila ještě za působení na Ministerstvu vnitra, když do návrhu zákona o registru smluv zapracovala změny, na nichž se shodla koalice. Zákon byl ale na ministerstvu tak výrazně pozměněn, že do značné míry ztratil svůj smysl. Nejhorší prý je, že zákon stanovuje údaje, které do registru nemusejí být zaznamenány, ale smlouva bude přesto považována za pravou.

Za zmínku stojí, že Krnáčová dříve Transparency International vedla a seděla v porotě, která rozhodovala o tom, kdo zmíněnou anticenu dostane. V Česku je udělována už 13 let. Urban si svou nominaci také vysloužil návrhem, jenž oslaboval zákon o registru smluv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…