Rekordman mezi migranty už další „záseky“ nepřidá. Posvítila si na něj vídeňská policie

04.04.2018 9:52

Ženy ve Vídni si opět mohou trochu oddychnout. Policii se konečně podařilo dopadnout migranta z Indie, který stačil za pouhý měsíc obtěžovat až patnáct obyvatelek Vídně.

Rekordman mezi migranty už další „záseky“ nepřidá. Posvítila si na něj vídeňská policie
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Vyšetřovatelé ve Vídni se zejména od začátku migrační krize setkali s mnoha sexuálně motivovanými zločiny, jejichž hlavními aktéry byli migranti z Blízkého východu či Afriky. Ať už šlo o sexuální obtěžování, či rovnou znásilnění. Pachatelé s přistěhovaleckými kořeny často pocházejí z Afghánistánu, Turecka, Iráku a dalších zemích. Před čtrnácti dny zadržela policie migranta, který pochází z Indie, a nyní o jeho případu informují rakouská média.

Sedmatřicetiletý muž čelí podle deníku Kronen Zeitung obvinění ze sexuálního napadení několika žen, ale policie je prozatím v kontaktu pouze se dvěma jeho oběťmi. Muž nicméně při výslechu přiznal, že v inkriminované době obtěžoval něco mezi deseti až patnácti ženami. K prvnímu obtěžování došlo 17. února, kdy sedmatřicetiletý indický migrant pronásledoval mladou ženu, která ze stanice metra směřovala do svého bytu v Onno-Klopp-Gasse v Penzingu.

Dvaadvacetiletá žena si bohužel svého pronásledovatele všimla až ve chvíli, kdy již odemkla dveře svého bytu. Indický útočník se ji dle její výpovědi snažil políbit na ústa a tlačil ji do bytu. Ženě se podařilo mu vytrhnout a z ložnice zavolat policii. Nicméně násilník jí telefon vytrhl a v průběhu přetlačování ji přitiskl ke dveřím. Žena se ale dala do křiku a tím útočníka přiměla k útěku z bytu. K dalšímu objasněnému útoku sedmatřicetiletého Inda došlo o měsíc později.

Tentokrát si násilník vyhlédl šestadvacetiletou ženu, která v časných ranních hodinách vystoupila z taxi na Mandlgasse v Meidlingu. Také tato žena si Inda povšimla příliš pozdě. Muž k ní přistoupil po odemknutí vstupních dveří a zatlačil ji do bytu. Žena se mu nicméně postavila na houževnatý odpor a podařilo se jí muže nakonec úspěšně vytlačit zpátky na chodbu domu. Násilník poté utekl pryč. Po zatčení muže identifikovaly další dvě oběti.

Policii se podařilo přijít muži na stopu díky výpovědi dvou výše zmíněných obětí a také za přispění záznamů bezpečnostních kamer. Konečně 21. března si vyšetřovatelé přišli pro násilníka přímo do jeho práce. Při výslechu vše přiznal, a jak již bylo řečeno, uvedl, že napadl ještě mnohem větší počet žen. Jeho další oběti nyní byl vyzvány, aby kontaktovaly policii a podaly svá svědectví, která přispějí k úspěšnému uzavření celého případu


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…