Řekové přemísťují uprchlíky z ostrovů na pevninu. Ubytují je v hotelech

04.11.2019 18:40

Migranti žijící v přeplněných táborech na řeckých ostrovech se přesouvají na pevninu. O víkendu tak došlo k přesunu 415 jedinců z ostrova Lesbos, v nadcházejících dnech by měly úřady přesunout až tisíce utečenců. Píše o tom server Novinky.cz.

Řekové přemísťují uprchlíky z ostrovů na pevninu. Ubytují je v hotelech
Foto: repro/icrc.com
Popisek: Děti v uprchlickém táboře - ilustrační foto

Na 5 000 utečenců chtějí přesunout úřady v příštích 14 dnech, následně je chtějí rozmístit po celé zemi. Alespoň tak podle serveru Novinky.cz hovoří nejmenovaný vládní zdroj, jenž poskytl informace agentuře AP. Běženci budou podle všeho přesídleni do hotelů, které jsou po konci turistické sezóny prázdné.

Úřady uprchlíky nejprve rozmístí po celém Řecku, kam se migranti přesunou v budoucnu, jasné není. V táboře, z něhož byli uprchlíci přesouváni o víkendu, žije pětkrát více migrantů, než je jeho kapacita. Jasné je také to, že v naprosto nevyhovujících podmínkách žije na řeckých ostrovech asi 35 tisíc uprchlíků. 

V posledních dnech místo navštívila komisařka Rady Evropy pro lidská práva Dunja Mijatovičová, jež pobyt v táborech označila za boj o přežití. Vláda nyní slíbila, že úřady urychlí procesy o azylových řízeních. Chce také ulehčit deportace migrantů bez nároku na azyl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…