Renata Vesecká je zpět. Bude s Vitáskovou dohlížet na ceny elektřiny

04.11.2014 16:12

Po čtyřech letech se bývalá vrchní státní zástupkyně Renáta Vesecká vrací do státních služeb. Nové uplatnění má najít v Energetickém regulačním úřadu (ERÚ), jehož se má stát místopředsedkyní. „Byla jmenována místopředsedkyní pro oblast legislativně právní,“ řekl serveru Idnes.cz mluvčí ERÚ Jiří Chvojka.

Renata Vesecká je zpět. Bude s Vitáskovou dohlížet na ceny elektřiny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Renáta Vesecká

Vesecká má mít na starost všechny právní otázky, které úřad řeší, například vedení sporů. Ve funkci vrchní žalobkyně působila v letech 2005 až 2010. Nyní vykonává soukromou advokátní praxi. Tu ale bude muset podle zákona přerušit.

ERÚ zkušeného právníka ve vedení akutně potřebuje. Úřad si totiž přehazuje s žalobci a soudy kompetence ohledně odpovědnosti za správní rozhodnutí z minulých let.„Právní názor úředníků a lidí z justice například na to, jak přezkoumávat a případně kdy rušit dříve vydané licence na fotovoltaické elektrárny, se diametrálně liší,“ podotkl server s tím, že není jasné, jak dlouho Vesecká ve funkci vydrží a jaké bude mít pravomoci po novele energetického zákona, kterou projednávají poslanci a jež by měla platit od července příštího roku. O tom, zda budou zachovány místopředsednické pozice a s jakou kompetencí, totiž návrh zákona nemluví.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…