Řepkové peklo pokračuje: Ošklivé věci o Kalouskovi a Babišovi od dvou velmi známých tváří. Po řečech o opilství a korupci

21.05.2015 7:24

Středeční odpoledne v Poslanecké sněmovně probíhalo ve znamení bojů o podporu biopaliv a hlavní hvězdou byl Miroslav Kalousek. Předseda poslaneckého klubu TOP 09 z pozice zpravodaje návrhu tepal celou vládu tak, až se někteří poslanci začali pozastavovat nad jeho střízlivostí. A přidali se i glosátoři z řad veřejnosti.

Řepkové peklo pokračuje: Ošklivé věci o Kalouskovi a Babišovi od dvou velmi známých tváří. Po řečech o opilství a korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek při interpelaci na premiéra

Anketa

Který z těchto politiků je pro vás přijatelnější?

hlasovalo: 5095 lidí

Návrh, který Kalousek běžně označuje jako „Babišův tunel“, neboť z daňového zvýhodnění paliv s přimíchanou řepkou má podle něj výnosný kšeft právě ministr financí, který vlastní většinu českých továren na biopaliva, nakonec Sněmovna nezablokovala. Stalo se tak navzdory tomu, že návrh na zrušení podpory podával koaliční poslanec, dokonce přímo z Babišova hnutí ANO.

„Jste vláda podvodníků, jste vláda korupčníků a jste vláda lhářů. Na kauze biopaliv dokážu, že podvádíte a že kradete,“ kázal Kalousek od řečniště. Na jeho slova ve sněmovně reagoval pouze předsedající Jan Hamáček, ale zato se na něm koaliční poslanci vyřádili na internetu.

„Opilý Kalousek dnes ve sněmovně perlí. Odmítám, aby pod vlivem alkoholu dělal zpravodaje jakéhokoliv zákona. Táhne to z něj fakt fest,“ napsal na Twitter ministr zemědělství Marian Jurečka, který ve vládní lavici sedí poblíž stolku zpravodajů, který celé odpoledne ovládal pouze Kalousek.

Ministr financí odpověděl, že si ze záznamu rokování sněmovny může každý udělat obrázek, zda bylo jeho rozčílení způsobeno alkoholem nebo něčím jiným. „Pan Jurečka nemá argumenty, a proto se vydává ve stopách doktora Ratha, který mě pomlouval stejně lživým způsobem, a později se prokázalo, že také krade,“ připomněl bývalého poslance ČSSD, který velmi rád řečnil na téma Kalouskovy opilosti a nyní čeká na rozsudek v korupční kauze.

Martin Komárek, poslanec ANO, který Kalouskovy výstupy zpětně na Facebooku glosuje s oblibou, nyní přirovnal exministra financí k uvadajícímu Napoleonovi. „Napoleon, když byl vypovězen na Elbu, choval se, jako by ještě vládl veleříši. Kalouskovi se takto svět smrskl na Sněmovnu,“ rýpal. Po příštích volbách prý bude ještě překvapenější, když se jeho svět smrskne na „Svatou Helenu“, tedy na zdi jeho bytu.

„Všichni, kdo ho nemusí poslouchat, by měli děkovat Bohu nebo Darwinovi, že vládu nad zemí už nikdy nedostane a nepřivede ji k další pohromě,“ dodal Komárek.

Debatu o Kalouskovi ze strany vládní koalice se znechucením sledoval Ivan Langer, Kalouskův kolega z Topolánkovy vlády. Ten ministra Jurečku, vtipkujícího o tom, co táhne z Kalouska, označil v narážce na charakteristickou barvu řepkových polí za „žlutého koně Agrofertu“. „Má v sobě tolik odvahy, že při jednání mlčí, a pak statečně bojuje na dálku přes Twitter. A díky němu bude pokračovat prznění naší krásné Hané,“ ulevil si Langer, stejně jako Jurečka pocházející z Olomouckého kraje.

Facebook Martina Komárka:

Napoleon, když byl vypovězen na Elbu, choval se, jako by ještě vládl veleříší. Kalouskovi se takto svět smrskl na sněmovnu. Všichni, kdo ho nemusí poslouchat, by měli děkovat Bohu nebo Darwvinovi, že vládu nad zemí už nikdy nedostane a nepřivede ji k další pohromě. Naopak, poputuje po příštích volbách na "svatou Helenu." Svět se mu smrskne na zdi jeho bytu...

Facebook Ivana Langera:

To je tak, když lidový "žlutý kůň Agrofertu" má v sobě tolik odvahy, ze při jednání mlčí a pak statečně bojuje na dálku přes Twitter. A díky němu bude pokračovat przneni naší krásné Hané...!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…