Reportér se dostal do sporu s Trumpem, vyvedla ho ochranka

26.08.2015 11:28

Reportér španělskojazyčné televizní sítě Univision byl v úterý vyveden z tiskové konference Donalda Trumpa, který se uchází o republikánskou nominaci na prezidenta Spojených států. Trump incident zdůvodnil tím, že novinář se ke slovu dostal mimo pořadí, napsala v noci na dnešek agentura Reuters.

Reportér se dostal do sporu s Trumpem, vyvedla ho ochranka
Foto: wikipedia
Popisek: Americká vlajka.

Moderátor Jorge Ramos kladl Trumpovi otázky, zatímco Trump ho opakovaně vyzýval, aby se posadil. Ramos mu to odvětil, že má na dotazy právo. "Ne, nemáte. Nemáte slovo. Vraťte se do Univision," odpověděl Trump. Novináře následně vyvedla bezpečnostní služba.

Ramos, který kritizoval Trumpův tvrdý postoj vůči nelegálnímu přistěhovalectví, se později do sálu vrátil a dostal možnost uchazeči o křeslo v Bílém domě položit otázku. Trump později řekl, že mu návrat Ramose nevadil. Poznamenal ale, že je žurnalista je očividně velmi emotivní člověk. "Prostě se postavil a začal křičet, takže také nese vinu," řekl Trump.

Miliardář Trump slíbil, že v případě volebního úspěchu postaví podél jižní hranice USA zeď, za jejíž vybudování by mělo zaplatit Mexiko. Mexické přistěhovalce označil za násilníky a zločince. Vyhostit chce také všech zhruba jedenáct milionů lidí, kteří se v USA zdržují ilegálně.

Miliardáře, který se o prezidentský úřad uchází poprvé, průzkumy veřejného mínění označují za favorita nadcházejících republikánských plenárek. Z vnitrostranického hlasování vzejde oficiální republikánský kandidát na prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…