Řeším, aby lidi nezmrzli! Z ODS zahřmělo na aktivisty. Bylo zle

18.07.2022 9:24 | Ze sítí

Kdo je v české Sněmovně zastáncem, nebo naopak odpůrcem feminismu, se rozhodl zjistit server Refresher a poslal českým zákonodárcům dotaz, zdali se „považují za feministy“. Odpovědi byly dosti rozdílné i mezi poslanci v rámci jednotlivých politických uskupení. Zatímco šéf Pirátů se jasně za feministu označil, z TOP 09 či ze STAN již zněly různé odpovědi. Mnohé poslankyně poukazovaly na to, že postavení žen u nás již není problém, našla se však i opačná tvrzení. A pak došlo na reakci poslance Karla Krejzy (ODS). „Nezlobte se na mě, ale naše vláda teď řeší, aby občané v zimě nezmrzli,“ nechápal, co má anketa znamenat. Mnozí feminističtí aktivisté jeho odpověď nerozdýchali.

Řeším, aby lidi nezmrzli! Z ODS zahřmělo na aktivisty. Bylo zle
Foto: ODS
Popisek: Karel Krejza

V anketě Refresheru, uspořádané mezi poslankyněmi a poslanci, se odpovědi dosti lišily v rámci jednotlivých sněmovních frakcí. Zatímco tak šéf Pirátů Ivan Bartoš bez jakéhokoli váhání odpověděl „ano“ a potvrdil tak, že je feministou, padaly i jednoslovné odpovědi „ne“ – tak se k otázce postavili například poslanci ANO Marek Novák, Taťána Malá či Renata Oulehová. 
 
Mnozí však svou odpověď značně rozvinuli. Poslankyně Klára Kocmanová (Piráti) například svou kladnou odpověď doplnila postesknutím, že ji mrzí, že je „u nás feminismus spíše považován za sprosté slovo“. „Mnoho lidí ale neví, že cílem feminismu je nastavení stejných podmínek pro ženy i pro muže, tedy rovnoprávnost. To považuji za zcela správné a jsem na to hrdá,“ podotkla. 
 
Šéfka TOP 09 a předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová by se za feministku sice sama cíleně neoznačila, shrnula však, že jej podporuje, pokud znamená „usilování o rovnost příležitostí ve společnosti“.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

válka

Fakt si myslíte, že NATO, což jsme i my, chce válku s Ruskem? Máte proto nějaké důkazy? A myslíte si, že i Ukrajina chtěla válku s Ruskem? Podle mě jediný, kdo chce válku a začalo jí, je Rusko, které by evidentně chtělo obnovit i svůj vliv v Evropě po druhé světové válce.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fialův šašek.” Po prohře ve volbách se řeší útok vlády na „zombíky”

4:46 „Fialův šašek.” Po prohře ve volbách se řeší útok vlády na „zombíky”

Na Úřadu vlády se ujal práce plukovník Otakar Foltýn, který má zodpovídat za strategickou komunikaci…