Řešíte hovadiny. Postarejte se, aby tento stát vůbec existoval, nabádá vládu Ondřej Neff

01.09.2016 7:25

Publicista Ondřej Neff se po svém vyjádřil k vládním tahanicím o věkovou hranici odchodu do důchodu. Kabinet Bohuslava Sobotky (ČSSD) prý řeší spoustu hovadin místo toho, aby dělal, co má dělat. Starat se, aby náš stát mohl existoval i za dvacet, třicet či padesát let.

Řešíte hovadiny. Postarejte se, aby tento stát vůbec existoval, nabádá vládu Ondřej Neff
Foto: Hans Štembera
Popisek: Seniorka na sluníčku

Koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL se shodla na tom, že by lidé měli odcházet do důchodu nejpozději v 65 letech. Tento plán se týká českých občanů narozených v roce 1971 a mladších. Pokud budeme chvíli počítat, dospějeme k tomu, že vláda řešila otázku, co se bude dít s lidmi v roce 2036. Ale kdo ví, co bude v roce 2036?

„Jenom si dovolím povzdech, nebo postřeh, berte to jakkoli: stát vydává desítky, stovky miliard na kdejakou hovadinu. Kdyby to omezil a soustředil peníze na podporu rodin s malými dětmi, aby nás bylo víc, a podpořil důchodce, aby se jim líp žilo, nebylo by to lepší? Limity odchodu do důchodu jsou pěkné politické téma, ale kde vzít prostředky na důchody, to je otázka jiná,“ píše Neff na serveru Neviditelný pes.

Celý text najdete zde

Stát dnes nabádá své občany, aby si šetřili na důchod. Neff má za to, že je to vlastně velmi pošetilá výzva v dnešním nejistém světě. Stačí několik otřesů na finančních trzích a úspory na důchod vám nemusí stačit. Místo takovýchto pochybných rad by se měl stát snažit o to, aby se rodilo více dětí a náš stát v roce 2036 ještě existoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …