Řev na Schillerovou: Neumí anglicky a ztrácíme obrovské peníze, padlo. Ale hned přišla reakce

13.05.2020 21:51

Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) neumí podle serveru iHNed.cz anglicky. Ta se proti informacím ohradila na svém twitterovém profilu. „Obyčejná lež,“ napsala.

Řev na Schillerovou: Neumí anglicky a ztrácíme obrovské peníze, padlo. Ale hned přišla reakce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Schillerová, ministryně financí

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33539 lidí
Ministři financí členských zemí řeší konkrétní plány na to, jak dopady pandemie koronaviru na ekonomiku co možná nejvíc zmírnit, na videokonferencích. Jich se však podle serveru iHNEd.cz neúčastní česká ministryně financí Alena Schillerová (zaANO). Server o této věci informuje v článku pod titulkem Ministři financí zemí EU rozdělují biliony bez Aleny Schillerové. Důvodem je její slabá angličtina“.

„Obyčejná lež. V Bruselu hovořím zásadně anglicky, tlumočníka nevyužívám. Na zasedání Euroskupiny a Rady Ecofin jezdím naprosto pravidelně. Osobně jsem se přímo na místě zúčastnila 20 z 24 zasedání. Má vystoupení jsou vždy v AJ (dohledatelné na veřejně přístupných záznamech),“ vyjádřila se k článku sama ministryně Schillerová na Twitteru.

Obyčejná lež. V Bruselu hovořím zásadně anglicky, tlumočníka nevyužívám. Na zasedání Euroskupiny a Rady Ecofin jezdím naprosto pravidelně. Osobně jsem se přímo na místě zúčastnila 20 z 24 zasedání. Má vystoupení jsou vždy v AJ (dohledatelné na veřejně přístupných záznamech). https://t.co/Ls0ayJAjxX

— Alena Schillerová (@alenaschillerov) May 13, 2020

„Ano, zase budeme poslouchat nesmysly o diktátu Bruselu a o tom, jak Brusel rozhodl. Ale není to pravda. My jsme Evropská unie. Díky Ondřeji Housko za tento článek, kterým uhodil hřebíček na hlavičku. Když neumí Alena Schillerová anglicky, těžko může v EU něco dojednat,“ uvedl k tématu europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL).

Ano,zase budeme poslouchat nesmysly o diktátu #Brusel a o tom, jak Brusel rozhodl. Ale není to pravda. My jsme Evropská unie. Díky @OndrejHouska za tento článek, kterým uhodil hřebíček na hlavičku. Když neumí @alenaschillerov anglicky, těžko může v #eu něco dojednat. pic.twitter.com/BMIyOetPs6

— Tomáš Zdechovský (@TomasZdechovsky) May 13, 2020

„Přitom si stačí prosvišit pár slovíšek: - subsidies = milujeme EU, agent = umíme držet linii, farm = jsme kreativní, holding = rodina, conflict of interest = kampááň, Brussels = úniková fráze pro odvedení pozornosti,“ podotkl senátor Václav Hampl.

Přitom si stačí prosvišit pár slovíšek:
- subsidies = milujeme EU
- agent = umíme držet linii
- farm = jsme kreativní
- holding = rodina
- conflict of interest = kampááň
- Brussels = úniková fráze pro odvedení pozornostihttps://t.co/mVcCWlnNXY

— Václav Hampl (@Vaclav_Hampl) May 13, 2020

prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

  • BPP
  • Tento profil není senátorem V. Hamplem aktivně používán.

„Smutný příběh. Náskok, který si ČR na začátku krize vytvořila, teď vláda promrhává v přímém přenosu. 30 let po revoluci sedí ve vládě lidé, kteří jsou za hranicemi němí,“ okomentoval to následně také europoslanec Alexandr Vondra (ODS).

Smutný příběh. Náskok, který si ČR na začátku krize vytvořila, teď vláda promrhává v přímém přenosu. 30 let po revoluci sedí ve vládě lidé, kteří jsou za hranicemi němí. https://t.co/Gk0XySsHv5

— Alexandr Vondra (@AlexandrVondra) May 13, 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zneužitý atentát? Žantovský sekl „odborníka“. Trefil se mu do vzdělání

4:44 Zneužitý atentát? Žantovský sekl „odborníka“. Trefil se mu do vzdělání

TÝDEN V MÉDIÍCH Smutný je pohled na média, která se uchylují k výkřikům, že šiřitelé ruské propagand…