Revoluce! Oni tady chtějí stavět mešitu, to tedy ne, naštvali se lidé na slavném místě

22.08.2016 15:05

Italové protestují. Údajně totiž existují plány na vystavění mešity přímo vedle Šikmé věže v Pise. To se však místním nelíbí a úřadům již předali petici s takřka 1800 podpisy ve snaze výstavbu zmařit. Organizátor protestní akce, novinář a politik Magdi Allam, to nazval „italskou revolucí“. Informuje the Daily Mail.

Revoluce! Oni tady chtějí stavět mešitu, to tedy ne, naštvali se lidé na slavném místě
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Itálie měla údajně v plánu postavit mešitu u Šikmé věže v Pise. To se však setkalo s nevolí ze strany italské veřejnosti a jeden z nejznámějších protiislámských aktivistů, novinář Magdi Allam vytvořil petici proti této stavbě.

S takřka 1800 podpisy se mu podařilo stavbu dočasně pozastavit, a místní úřady tak budou muset opět hlasovat, zda na místě mešitu vůbec postavit chtějí.

Jeho společník Gianluca Gambini oznámil italským médiím, že 1800 podpisy to rozhodně nekončí, ve snaze předejít problémům s úřady chtějí nasbírat přinejmenším 2000 podpisů. Petici, která má podporu italské političky a podnikatelky Daniely Santanchéové, plánují završit koncem týdne.

Celý text zde

Allam petici spustil jen necelý týden poté, co byl z Itálie vyhoštěn tuniský občan, který plánoval útok na Šikmou věž v Pise. Ten byl zatčen minulý čtvrtek poté, co se na sociálních sítích kasal, že spáchá atentát v blízkosti této turisty velmi navštěvované památky.

Rozhodnutí o jeho vyhoštění vydala italská policie den po jeho zatčení. Z její zprávy vyplývá, že sympatizoval s Islámským státem, bližší informace o možném útoku však známy nejsou.

Tunisan však nebyl jedinou osobou podezřelou z napojení na islamistické teroristické skupiny, která byla v posledních dnech na popud ministra vnitra Angelina Alfana z Itálie vyhoštěna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…