Revoluce se nekoná. Předsedou komunistů bude opět Filip

14.05.2016 19:22

Vojtěch Filip byl znovu zvolen předsedou ÚV KSČM. Z 353 platných hlasů jich získal 203, jeho protikandidát Josef Skála dostal 150 hlasů. Krátce po 19. hodině to oznámil poslanec Pavel Kováčik.

Revoluce se nekoná. Předsedou komunistů bude opět Filip
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Staronový předseda KSČM Vojtěch Filip novinářům řekl, že bude pokračovat v neúprosné kritice současné vládní koalice. Nepůjde podle něho ale o zdržování a obstrukce, ale strana chce přicházet s konstruktivním řešením, které má přinést zlepšení postavení občanů v sociální, ale i bezpečnostní oblasti. KSČM je podle něj připravena na krajské i senátní volby.   

„Komunistická stran Čech a Moravy je internacionální politickou stranou. My nesklouzneme k žádné xenofobii. My si uvědomujeme, že strůjci jednoduchých řešení mohou snadno sklouznout k tomu, co se odehrávalo v Terezíně. To není naše politika a nebude to naše politika. Na druhou stranu připomínám, že pokud by se někdo snažil prostřednictvím migrační krize v podstatě vpašovat pěšáky na území České republiky a ohrozit suverenitu a národní identitu České republiku, tak jsme připraveni tuto národní identitu a suverenitu, buď sdílenou s Evropskou unií, nebo samostatnou – pokud bude Evropa postupovat tímto způsobem, může se rozpadnout. Neříkejme, že ne. To, co se může odehrát ve Velké Británii může mít dominový efekt – v tom případě jsme připraveni plnou suverenitu českého národa obhajovat. To je naše politika. Na tom není nic měkkého ani nesrozumitelného. Takže nikoli xenofobii, ano internacionalismu, ale také suverénní národní stát,“ řekl Filip.

Oznámeny byly také výsledky volby prvního místopředsedy. Petr Šimůnek, který tento post obhajoval, získal 263 hlasů, jeho protikandidát Petr Braný 84 hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…