Revoluce v zaměstnaneckých benefitech

18.10.2017 22:15

V dnešní době je pracovní trh přesycen zajímavými pracovními nabídkami. Také proto společnosti investují nemalé částky do spokojenosti a motivace svých zaměstnanců. Zaměstnavatelé hledají způsoby, jak prostředky vynaložené na zaměstnanecké benefity zúročit efektivně.

Revoluce v zaměstnaneckých benefitech
Foto: SatisPoll
Popisek: Platba kartou - ilustrační foto

Novinkou na českém trhu je platební karta Benefitka, která podle svých tvůrců představuje nový moderní nástroj pro správu zaměstnaneckých benefitů. Mezi ty nejoblíbenější patří stravenky a volnočasové aktivity (například dovolená, lékárna, masáže, lístky do kina, sportovní vyžití a mnoho dalšího). Benefitka umožňuje sdružovat na jediné kartě veškeré benefity. Ty může přitom zaměstnanec využít na mnohem více místech, než u běžných papírových poukázek nebo stravenek – stačí, aby prodejce disponoval terminálem pro platbu kartou MasterCard. Zaměstnanci již nemusí složitě zjišťovat, zda provozovatel jednotlivé stravenky nebo poukázky přijímá. Benefity lze bez výjimky uplatnit v jakékoliv restauraci nebo místě poskytujícím volnočasové aktivity dle zákona.

Kartu Benefitka vyvíjel od roku 2015 tým společnosti SatisPoll, v červnu 2017 byl zahájen předprodej u prvních klientů.  Benefitka v sobě v podstatě ukrývá dvě oddělené peněženky – elektronické stravenky a poukázky na volnočasové aktivity. Pokud má zaměstnanec od firmy k dispozici oba tyto typy benefitů, chytrá karta sama pozná, kterou z elektronických peněženek v dané transakci použít. Benefitka navíc umí vyhodnotit, zda je na daném místě možné benefity uplatnit. Pokud zaměstnanec bude chtít kartu použít například v prodejně nábytku nebo oblečení či na dalších místech, které nespadají mezi volnočasové benefity a nejsou zaměstnavatelem poskytovány, karta transakci zamítne. Zaměstnavatelé mohou v systému sledovat reálné využívání benefitů a kdykoliv vyhodnocovat náklady nebo také například zjistit, které benefity zaměstnanci využívají nejraději. Výhody nové karty oceňují také provozovatelé restauračních zařízení a Benefitka se stala i oficiálním partnerem AHRCR (Asociace hotelů a restaurací ČR).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…