Rex Tillerson vyslal z Ukrajiny rázný vzkaz Rusku. A posílený Porošenko pak hned spustil...

10.07.2017 15:58

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson na státní návštěvě Ukrajiny: „...mocný signál americké podpory našeho společného boje za demokracii,“ tvrdí prezident Ukrajiny Porošenko.

Rex Tillerson vyslal z Ukrajiny rázný vzkaz Rusku. A posílený Porošenko pak hned spustil...
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Rex Tillerson, ministr zahraničí USA

Americký ministr zahraničí Rex Tillerson při své nedělní návštěvě ukrajinského hlavního města Kyjeva prohlásil, že „Rusko musí udělat první krok k navrácení míru na východě Ukrajiny“.

Rex Tillerson dále uvedl, že primárním cílem Washingtonu je navrácení Ukrajině její teritoriální celistvosti. Toto prohlášení ze strany představitele Spojených států navrátilo klid Kyjevu, který se obával, že nová prezidentská administrativa ve Spojených státech by mohla zvrátit doposud proukrajinskou politiku Washingtonu.

„Při několika setkáních s politickým vedením Ruské federace jsem dal jasně najevo, že je to právě Rusko, které musí učinit první krok ke stabilizaci situace na východě Ukrajiny, zejména co se týče respektování režimu klidu zbraní,“ cituje Tillersona agentura Reuters.

„Jsme extrémně spokojeni s úrovní spolupráce s našimi americkými partnery, uvedl prezident Porošenko při nedělním setkání s Tillersonem.

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko později sdělil novinářům, že „Tillersonova návštěva vysílá mocný signál americké podpory v našem společném boji za demokratické hodnoty, svobodu a demokracii“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…