Řež na hranicích: Ruku k dílu přiloží i Srbové, Maďaři plánují další ploty

17.09.2015 7:16

Na srbsko-maďarské hranici to vře. Maďarská policie se včera snažila zabránit uprchlíkům, kteří prolomili ostře střeženou hranici u města Röszke, v průchodu dokonce za pomoci slzného plynu a vodních děl. Podle MF Dnes policie běžence zatlačila zpátky – za cenu zraněných.

Řež na hranicích: Ruku k dílu přiloží i Srbové, Maďaři plánují další ploty
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Maďaři navíc v úterý zpřísnili zákon, kdy za poškození hraničního plotu mohou být běženci zavíráni do vězení. Za první dva dny tak bylo vzato do vazby 316 lidí. Vězení hrozí i za nedovolené překročení hranice.

A své hranice se Maďaři chystají bránit čím dál více, píše MF Dnes. Začali vyměřovat podobný plot i na hranici s Rumunskem a prý uvažují i o obraně hranic s Chorvatskem. Do Chorvatska totiž běženci zákonitě zamířili, když se nedostali přes Srbsko. 

A chorvatský premiér Zoran Milanović jim navíc slíbil, že uprchlíkům bude umožněno projít přes chorvatské území směrem na Západ. 

Oproti tomu Srbové hodlají hranice posílit. Srbský ministr vnitra Nebojša Stefanović podle Lidových novin uvedl, že k hranici vyšle další policisty. „Cílem je zabránit budoucím útokům na maďarské policisty z našeho území a také slušně a poklidně udržet běžence dál od bariér a policistů,“ uvedl Srb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…