Rezignovat nehodlám, chci sestavovat vládu, říká Sobotka výsledkům navzdory

26.10.2013 16:13

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se nechystá rezignovat. Naopak v rozhovoru pro ČT zdůraznil, že sociální demokraté zvítězili a musejí sestavovat novou vládu.

Rezignovat nehodlám, chci sestavovat vládu, říká Sobotka výsledkům navzdory
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Volební výsledek není takový, jaký jsme si představovali, ale je to zatím nejlepší výsledek. My jsme nekandidovali proto, abychom vyhráli, ale proto, abychom sestavovali vládu. Takže o tom brzy začneme jednat. Sociální demokracie je připravena se sestavování ujmout,“ prohlásil.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

S ODS ani TOP 09 spolupráce nebude

Odmítl už spolupráci s ODS i TOP 09. „Počkáme si na konečný výsledek. V každém případě budeme jednat s těmi, kteří se do sněmovny dostanou. Dodržíme svůj slib, že nebudeme vyjednávat s ODS ani s TOP 09. Možní budou i lidovci, pokud se tam dostanou,“ konstatoval Sobotka.

A odmítl, že by měl v tuto chvíli rezignovat. „Pokud sociální demokracie vyhrála, pak úkolem předsedy je sestavovat vládu. My nebudeme opakovat chybu z roku 2010, kdy i personální změny ve vedení vedly k tomu, že vládu nakonec sestavovaly jiné strany. Je jasné, že pokud by se sociální demokracii nepodařilo sestavit vládu, mělo by být zvoleno nové vedení,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…