Režisér Bastardů Magnusek vybuduje Herecký dům. V Ratibořicích za třicet milionů

12.01.2016 16:52

Tvůrce filmů Bastardi režisér Tomáš Magnusek vybuduje v Babiččině údolí ve východních Čechách Herecký dům Viktorka. Na počest českých filmových a divadelních herců. Oznámil to dnes za přítomnosti řady známých filmových hvězd na tiskové konferenci v Praze. Magnusek projekt připravoval již od roku 2011.

Režisér Bastardů Magnusek vybuduje Herecký dům. V Ratibořicích za třicet milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Magnusek a Martin Dejdar

 

Tomáš Magnusek koupil v Ratibořicích více než sto let  starou památkově chráněnou budovu, kterou hodlá přebudovat v herecké muzeum. V přístavbě zřídí supermoderní kino a vybuduje i ubytovací zázemí. Magnusek je přesvědčen, že tím přispěje k dalšímu věhlasu Babiččina údolí, které ročně navštíví statisíce lidí  z celé země. „Sám jsem velký patriot Náchodska. Pracujeme na tom s patronem projektu Martinem Dejdarem. Je to podle mne unikátní záměr, který nebude mít v naší zemi obdoby. Předpokládám, že otevření Hereckého domu se uskuteční letos v létě,“ řekl ParlamentnímListům.cz Magnusek.

Jeho projekt podporují mimo jiné Královéhradecký kraj v čele s hejtmanem a senátorem Lubomírem Francem, i celá řada soukromých subjektů  především z regionu východních Čech. Přítomna představení ratibořického projektu byla dnes i poslankyně Sněmovny Soňa  Marková (KSČM)

Do hereckého muzea přispějí mimo jiné třeba Martin Dejdar, Regina Rázlová či Libuše Švormová. Pověrčivý Dejdar ovšem připomněl, že svůj exponát odevzdá až při slavnostním otevření ratibořického filmového muzea. Jiní předali kuriozity již dnes. „Předávám do ratibořického hereckého domu soukromou fotografii s Gustavem Husákem, ministrem vnitra Obzinou a mou maličkostí z natáčení seriálu Třicet případů majora Zemana,“ s humorem sobě vlastním oznámila herečka Jaroslava Obermaierová. Režisér Tomáš Magnusek okomentoval dar případně: „Zatímco jiní se za to stydí, Jarka má nadhled,“ řekl naší redakci.    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…