Režisér Chaun: Babiš? Napůl vekslák, napůl gangster. Politici jsou poloblbové. Spousta lidí Václava Havla nikdy nepřijala

28.11.2017 8:31

Pravda a láska nikdy neprohraje. Je jenom zastlaná, podotkl v rozhovoru pro Info.cz režisér Igor Chaun.

Režisér Chaun: Babiš? Napůl vekslák, napůl gangster. Politici jsou poloblbové. Spousta lidí Václava Havla nikdy nepřijala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

„Demokratické strany prohospodařily 28 let. Nyní jsme svědky jakéhosi úporného ‚Demokratického bloku‘ v Parlamentu, přičemž některé strany tam prolezly o pár desetin,“ sdělil úvodem Chaun. Podle něj to není o tom, že lidé špatně volili, ale o tom, že lidé jsou naštvaní.

Video najdete ZDE.

Anketa

ČSSD plánuje zrušit kvóty pro ženy na svých kandidátkách. Je to dobře?

8%
2%
hlasovalo: 6840 lidí

Chaun následně podotkl, že pro mnohé lidi nebyl Václav Havel v době po revoluci ideálem. „A tito lidé se nyní ztotožnili s Milošem Zemanem,“ poznamenal Chaun. „Nejprve pan prezident Klaus a pak prezident Zeman postupně rozstřelovali odkaz Václava Havla. Dnes je smutné vidět, jak se někteří lidé k Václavu Havlu vyjadřují. A pravdoláskař je dnes nadávkou. Ale nadávka může být tehdy, když se něco zneužívá. A já si nemyslím, že by Václav Havel něco zneužil,“ dodal Chaun. 

„Přece Václav Havel nebyl ten, kdo udělal podivnou privatizaci a opoziční smlouvu. Ale byl ten, kdo neměl dost síly zakázat komunisty,“ sdělil. 

Ten mimo jiné také sdělil, že po říjnových volbách osobně zažil hrůzu a znechucení. „Výsledek voleb musím respektovat,“ dodal Chaun. Ke slovu se podle jeho slov v posledních letech dostala mlčící většina, která nezapomněla na hříchy ČSSD a ODS. Nevnímá však, že by mělo dojít zcela k ohrožení demokracie. „Chtěl bych věřit, že pan Babiš si uvědomí, že získal obrovské vítězství. Mám pocit, že jej to samotného překvapilo. A on si teď může rozmyslet, jestli pojme Českou republiku jako další divizi Agrofertu, nebo jestli zemi pomůže,“ podotkl dále Chaun.

„Málo se hovoří o těch nahrávkách, které unikly. To je půl veksláka a půl gangstera, co slyšíme v těch nahrávkách,“ zmínil Chaun. A svěřil se, že je nyní optimistou, neboť například chování prezidenta Zemana vstřebával dlouho. 

Nastalou politickou situací se nehodlá již sžírat, společnost, jak uvádí, z politiků prý udělala bohy. On v nich ale vidí poloblby a exoty, kterými se nechce nechat zraňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…