Richard Krajčo: Nás nezajímá, co plánuje Babiš v politice. Nás zajímá, za kolik nám dá klobásy

15.06.2015 7:11

Frontman skupiny Kryštof, Richard Krajčo, se v rozhovorech pro Týden a Reflex vymezil proti kritice, která se na hudební skupinu snáší kvůli údajnému podporování politické kariéry šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Podle Krajča jde o snahu médií skupinu zdiskreditovat. Kryštofy prý nezajímá, jaké má ANO plány, ale jaké jim z Agrofertu dodají klobásy a za jakou cenu.

Richard Krajčo: Nás nezajímá, co plánuje Babiš v politice. Nás zajímá, za kolik nám dá klobásy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Krajčo v rozhovoru pro časopis Týden odmítl, že by jeho hudební skupina podporovala politickou kariéru Andreje Babiše výměnou za sponzorování. „Nejsme zdaleka sami, koho Agrofert podporuje. My jsme spolupráci zahájili dávno předtím, než Andrej Babiš vstoupil do politiky. A tehdy to nikomu nevadilo, naopak nám všichni plácali po ramenou, jak se nám podařilo získat dobrého sponzora a jakou máme díky tomu skvělou produkci. A nyní se titíž lidé do toho ‚opírají‘,“ uvedl Krajčo.

Andrej Babiš je prý pro skupinu jako partner ideální. Hudebník si pochvaluje zejména servis, jaký se jim dostává od Agrofertu stran občerstvení. „Řešili jsme s nimi čistě praktické věci: podobně jako Ostravar nám dodával pivo, od Agrofertu jsme měli jídlo. Nás nezajímalo, jaké plány má ANO, ale jaké nám dodají klobásy, burgery, těstoviny a za jakou cenu,“ vysvětloval frontman s tím, že z ohlasů pro ně pak nebyli důležití ti, kteří se pohoršovali, ale ti, kteří jim říkali: „To je super, že tu máte jídlo za normální cenu a ne klobásu za devadesát korun a bramborák za sto pade.“

Ukázka rozhovoru pro Týden ZDE

V rozhovoru pro časopis Reflex se Krajčo uvedl, že nevidí nic špatného na tom, že na jejich letních festivalech – Kryštof Kempech – prodával šéf hnutí ANO zmrzlinu. „Nerozdával, on ji prodával, a to jen jednou, přitom zmrzlinový stánek byl na všech Kryštof Kempech. A já se přiznám, že i když mám jako manažer kapely na starost všechny věci kolem našich akcí, tak o tom, že se tam u jednoho stánku objevil – v době, kdy jsem byl na pódiu –, jsem neměl tušení. Ale proč ne. Byl tam jako šéf firmy, která nám dávala občerstvení, a na tom přece není nic špatného,“ myslí si Krajčo.

Volební kampaň dle zpěváka udělaly Andreji Babišovi před volbami spíše média. „Já si myslím, že skvělou volební kampaň jste mu udělala spíš vy, média, a vám by vlastně mohl poděkovat. My jsme se mohli zlobit, že jste se pokusili udělat z našich kempů něco jiného, než čím ve skutečnosti byly, a hlavně nás zdiskreditovat,“ zlobí se Krajčo.

Ukázka rozhovoru pro Reflex ZDE

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…