Říkala jste, že skončíte, když neuspějete, slyšela Bobo. Uznala, že to byla hloupost

10.10.2013 19:38

REPORTÁŽ Přes čtyři desítky členů Klubu seniorů naslouchalo ve středu odpoledne Janě Bobošíkové z volebního bloku Hlavu Vzhůru! na Městském úřadě v Trutnově. Vysvětlovat jim musela řetězec neúspěšných kandidatur i prohlášení z minulosti, že pokud neuspěje, s politikou končí.

Říkala jste, že skončíte, když neuspějete, slyšela Bobo. Uznala, že to byla hloupost
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jana Bobošíková

Jana Bobošíková přijela před volbami společně s Miroslavem Jeníkem, jedničkou na kandidátce v Královéhradeckém kraji, a Luďkou Tomešovou, která kandiduje z místa třetího.

Za celých deset let na Klause nic neměli, tak vytáhli amnestii

Hned na začátku se zastala bývalého prezidenta Václava Klause: „Máme podporu Václava Klause, který má teď pošramocenou pověst kvůli amnestii, ale to jen proto, že za celých deset let na něj nic neměli, tak vytáhli amnestii. On se vždycky bil za Českou republiku a vždy zastával její zájmy,“ řekla Bobošíková.

Předvolební setkání moderoval předseda Klubu seniorů Miroslav Šafařík. Zeptal se i na Evropskou unii. „V Evropské unii jsme bohužel všichni. Kolik zemědělců muselo zrušit činnost, kolik cukrovarů zkrachovalo, kolik dalších společností skončilo jen proto, abychom získali pomoc z Bruselu. Je čas vystavit si účet, kdybychom porovnali dotace se zdražením benzínu, cen za energie, jejich rozkrádání a mnoho dalšího, řekla bych, že účet nedopadne ve prospěch dotací,“ vysvětlovala Jana Bobošíková.

Změna způsobu proplácení lékařů

Změnit by chtěla také způsob proplácení lékařů. Vyjádřila svoji nespokojenost nad tím, že za každého pacienta v kartotéce získá lékař 50 korun za měsíc, aniž by hnul prstem: „Když má tisíc pacientů, dostane padesát tisíc korun a nemusí ani otevřít ordinaci. Neexistuje navíc žádná kontrola neoprávněných výkonů, které jim pojišťovny proplácejí.“

Ke změně je podle Miroslava Jeníka nutné volit menší politické strany. „Nevolte kapry, ti si svůj rybník nikdy nevypustí,“ sdělil seniorům a vyzval je k účasti ve volbách. Podle něj totiž nevolí až 40 procent lidí, kteří by ale svými hlasy klidně mohli zvrátit politickou situaci v Čechách.

Média hlásala, že má Babiš dvanáct procent, ve skutečnosti měl jen dvě

Zpochybnil také předvolební průzkumy: „Když média hlásala, že má Andrej Babiš (lídr hnutí Ano, pozn.red.) dvanáct procent, tak měl ve skutečnosti pouhá dvě,“ dodal.

Jeden z přítomných, Josef Wenke, vyjmenoval Janě Bobošíkové veškeré její neúspěšné kandidatury od roku 2004 až do současné doby. Vyčetl jí také kandidaturu za různé politické strany, zejména pak na prezidenta v roce 2008, a to za Komunistickou stranu Čech a Moravy.

„Myslím, že kdyby tu existovala Čínská strana, nechala byste si udělat plastiku očí. Můžete mi to nějak vysvětlit?“ ptal se Wenke.

A odpověď následovala: „Za komunisty jsem na prezidenta kandidovala, abych ubrala hlasy Janu Švejnarovi proti Václavu Klausovi. Komunisté jako jedni z mála velmi dobře pochopili, že jde o nadstranickou záležitost, aby v čele státu stál někdo, kdo za něj bojoval. Proto jsem to udělala a z tohoto důvodu bych to udělala klidně znovu,“ odpověděla Jana Bobošíková a pokračovala.

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE

Občanka připomněla Bobošíkové její slova o konci v politice

„Politickou stranu jsem založila proto, abych někam kandidovala. Je to jako při sportu, když chcete být dobří, stále soutěžíte a hlásíte se na závody, abyste získali zkušenosti a zlepšovali se. Nemělo by být dehonestující, že někam kandiduji, protože mi není jedno, co se v naší zemi děje,“ dodala. Sál důchodců ji odměnil potleskem.

Další posluchačka vyčetla Bobošíkové, že když byla v Trutnově v minulosti, tvrdila, že pokud neprorazí, s politikou končí, a proto jí už nemůže věřit. Jana Bobošíková přiznala svoji chybu: „To byla jedna z největších hloupostí, co jsem kdy řekla a chápu vás.“

Nezapomněla představit ani stěžejní témata volební kampaně Hlavu vzhůru!. Mezi ně patří snížení daně z příjmu, cen energií, nulová DPH na léky, osobní svobodu a rodinné hodnoty.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…