Říkali vám, že evropští muslimové odmítají islamisty a terorismus? Tak se podívejte na několik statistik

05.04.2016 19:58

Italský publicista Giulio Meotti ve svém textu publikovaném na stránkách amerického think-tanku Gatestone Institute komentuje značně alarmující výsledky průzkumů mezi muslimy žijícími v Evropě. Mnozí z nich podporují myšlenky Islámského státu a pozitivně se vyjadřují také o sebevražedných atentátech.

Říkali vám, že evropští muslimové odmítají islamisty a terorismus? Tak se podívejte na několik statistik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podepisování kondolenční knihy před francouzkou ambasádou v Praze. Lidé tak vzdali poctu nesmyslným obětem teroristických útoků ve Francii

Meotti upozorňuje na výsledky průzkumu prováděného mezi muslimskou populací renomovanou agenturou Pew Research Center. Vyplynulo z něj, že mezi německými muslimy mají sebevražedné atentáty podporu u více než pětiny z nich. Ve Španělsku toto číslo dosahuje téměř 30 % a ve Velké Británii podporuje sebevražedné atentáty dokonce 35 %. Největší radikalizace je patrná ve Francii, kde se k sebevražedným atentátům jako formě protestu vyjádřilo kladně 42 % muslimů. „V Nizozemsku se podle jiného průzkumu ukázalo, že 80 % příslušníků zdejší turecké menšiny nevidí nic špatného na Islámském státu.“

Meotti uznává, že podobné průzkumy je třeba brát s určitou rezervou, přesto jsou jejich výsledky alarmující. „Podávají informace, jakým způsobem se radikalizuje šedá zóna v Evropě a na Blízkém východě. Hovoříme tady o milionech muslimů, kteří projevují sympatie a pochopení pro ideologii a cíle Islámského státu. Kolik muslimů bude schopno tento smrtící virus šířit v oné šedé zóně v Evropě? Odpověď na tuto otázku bude do značné míry určovat budoucnost našeho kontinentu a celé jeho původní populace,“ konstatuje italský publicista.

Celý text v angličtině máte k dispozici ZDE.

„Na světě žije asi 1,6 miliardy muslimů. Řekněme, že pouze 10 % z nich si přeje zlikvidovat nevěřící a doufá v obnovení chalífátu. To ovšem stále dělá 160 milionů lidí. Možná jen 10 % z nich by potom bylo ochotno vydat se po cestě džihádu. To máme 16 milionů lidí. Možná jen 10 % z nich by se opravdu odhodlalo vyhodit se do vzduchu při sebevražedném atentátu,“ cituje Meotti z nedávno publikovaného textu v deníku The Wall Street Journal, jehož autorkou je Peggy Noonan a sarkasticky konstatuje, že i to „je stále dost“.

Meotti zmiňuje i další znepokojivé výsledky průzkumů prováděného v rámci muslimské komunity žijící v Evropě. „BBC krátce po masakru v redakci satirického časopisu Charlie Hebdo zadala průzkum, v němž vyjádřilo podporu pachatelům tohoto teroristického útoku plných 27 % britských muslimů. Průzkum ICM, který zadával magazín Newsweek, zase odhalil, že 16 % francouzských muslimů podporuje Islámský stát. Mezi mladými muslimy toto číslo dokonce činilo 27 %. Minuta ticha za zavražděné redaktory byla na desítkách francouzských školách přerušována nesouhlasnými výroky muslimských žáků,“ připomíná italský novinář.

„Vysokou míru popularity vykazuje Islámský stát také v Belgii. Podle analýzy sledující kladné ohlasy na Islámský stát na Twitteru, Facebooku a blozích se ukázalo, že po Kataru (47 %) a Pákistánu (35 %) nejpozitivněji reagovali právě belgičtí muslimové (31 %). Toto číslo bylo dokonce vyšší než v Libyi, Ománu, Jordánsku, Iráku nebo Saúdské Arábii,“ odkrývá Meotii v závěru svého textu další šokující skutečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…