Říkat pravdu je osvobozující, sdělil Daniel Herman ženě, která mu spílala

01.11.2016 10:15

V posledních hodinách odpověděl ministr kultury Daniel Herman na řadu čtenářských dotazů, které se sešly na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Říkat pravdu je osvobozující, sdělil Daniel Herman ženě, která mu spílala
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Jeden ze čtenářů napsal, že si nedovede představit, že vláda se na něčem usnese a jeden její člen jí to zkazí, protože má osobně své jiné přesvědčení. „Nesouhlasí-li s většinou, měl by ODEJÍT. A nedělat z demokracie anarchii,“ myslí si čtenář a nepřímo tím ministra vyzval k rezignaci. Herman odpověděl, že demokracie je na rozdíl od anarchie spojená s odpovědností. „Nevím, o jakém usnesení zde hovoříte? Žádné takové totiž neexistuje,“ dodal.

„Kolik peněz dáváte antichartistovi a konfidentu StB Bartoškovi alias narcisovi na tu jeho šaškárnu v Karlových Varech?“ zajímalo dalšího čtenáře. „Informace o dotační politice MK jsou pravidelně zveřejňovány ve výročních zprávách MK,“ odpověděl Herman.

Pan Vítězslav se ptal, která varianta jeho úvahy je správná. „Buď jste naváděn někým mocnějším, a pak je to cílená protistátní provokace, nebo vaše inteligence je na velmi nízké úrovni, protože byste jako ministr měl vědět, že jste součástí vlády, a že si tedy nemůžete dělat, co se Vám zlíbí. Měl byste vědět, že člověk tím, že se někam dostane, měl by vědět, že už nejedná sám za sebe. A pokud ano, pak by mělo být jasné, že jde o jeho soukromé věci, a tedy návštěva dalajlámy měla být někde mimo vládní prostory,“ napsal čtenář. Herman odpověděl následovně: „Anebo varianta 3. Jsem demokraticky zvoleným politikem, členem vlády suverénní země, který koná plně v rámci svých kompetencí.“

„Jak mi vysvětlíte, že o oficiálním přijetí dalajlámy rozhodují dva bývalí velvyslanci v USA?“ zajímalo dalšího čtenáře. „Nevím, kdo takovéto nesmysly šíří?“ reagoval ministr.

„Snížit se k urážení dokáže každý primitiv. Kde se ale ve vás bere ten klid? Je něco, co vás dokáže lidově řečeno rozhodit, vyvést z míry? V televizi, tady, všude vystupujete tak klidně, a to i když to nemáte lehké,“ zajímalo Alenu. Herman odpověděl, že je naprosto v klidu, „protože nemusí lhát a vykrucovat se“. „Říkat pravdu je osvobozující,“ dodal.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…