Ringo Čech nakopl Kollera a Dusilovou: Víte o tom úplný....

11.04.2016 18:38

Velké emoce a velkou diskuzi vzbudila kritika některých umělců během vyhlašování cen Anděl, která se snesla na prezidenta Miloše Zemana. Ušetřen nezůstal ani ministr financí Andrej Babiš. Co na tuto kritiku říká, prozradili ParlamentnímListům.cz umělec a politik František Ringo Čech a místostarosta Písku Josef Knot (TOP 09). „Chci říct, že o politice vědí hovno,“ vyjádřil se na adresu oněch umělců František Ringo Čech.

Ringo Čech nakopl Kollera a Dusilovou: Víte o tom úplný....
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Anketa

Považujete se za české vlastence?

94%
6%
hlasovalo: 13066 lidí

Do prezidenta Miloše Zemana se pustila během přímého přenosu Lenka Dusilová. Nesouhlasím s tím, že prezident podléhá režimům, které popírají svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí i vám, prosím, nebojte se dát najevo svůj názor,“ řekla Dusilová. V kritice hlavy státu pak pokračovala i zpěvačka Klára Vytisková a zpěvák David Koller. Ten prezidenta dokonce nazval soudruhem a nešetřil ani Andreje Babiše a bývalého prezidenta Václava Klause.

„Byl bych rád, kdyby nás vláda netahala na Východ. Ať už je to pan Babiš, Klaus nebo dokonce soudruh Zeman,“ vyjádřil se zpěvák. Na vyjádření umělců reagoval pro ParlamentníListy.cz František Ringo Čech.

„Samozřejmě mají plné právo říct to, co si myslí. Fórum, které si pro to vybrali, nebylo vhodné. Zneužili toho k politické propagaci. To je nepřípustné. Jinak jejich názor já beru a respektuju ho. Chci říct, že o politice vědí úplný hovno,“ sdělil svůj názor František Ringo Čech.

Anketa

Existuje Bůh?

45%
55%
hlasovalo: 16933 lidí

Pochválil umělce

S výroky umělců, kteří se opřeli nejen do hlavy státu, souhlasí místostarosta Písku Josef Knot (TOP09).

„Nemohu jinak než souhlasit s výroky paní Dusilové, Vytiskové a pana Kollera. Velmi si vážím jejich odvahy veřejně vystoupit a vyslovit kritiku Miloši Zemanovi,“ pochválil umělce Josef Knot a vyjádřil se i k tomu, jak na kritiku reagoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček, který mimo jiné řekl, že angažovaní umělci se objevují v každé době.

„Naše země skutečně nabírá zcela odlišný exkurz. Vypovídá o tom i reakce mluvčího hradu,“ řekl Josef Knot a odcitoval slova Jiřího Ovčáčka: Angažovaní umělci. 1948, 1977 a teď 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisovat prezenční listinu.

„Pan Ovčáček označuje svobodné vyjádření názoru za zinscenované totalitní praktiky. Je jasné, že není v záviděníhodné situaci, ale místo hašení požáru do něj vlévá čím dál více oleje. Pokud to takto půjde dál, vůbec bych se nedivil, kdyby se určitá „seance“ uspořádala, ovšem ne ta, kterou mínil pan mluvčí. Mám na mysli stejnou, která v minulosti kritizovala režim za nedodržování lidských a občanských práv,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz místostarosta Knot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…