Ringo Čech začal vykládat něco, za co ho rychle usekli. A usadil mládež

30.08.2017 12:10

Podle umělce Františka Ringo Čecha by se nám žilo líp, kdyby měl prezident Miloš Zeman větší pravomoci. Uvedl to v rozhovoru pro Seznam Zprávy, kde mimo jiné zmínil i povinnou vojenskou službu a volební právo až od 21 let.

Ringo Čech začal vykládat něco, za co ho rychle usekli. A usadil mládež
Foto: Radim Panenka
Popisek: František Ringo Čech, volební lídr Strany práv občanů

Ringo Čech, který je volebním superlídrem Strany práv občanů v nadcházejících parlamentních volbách, v rozhovoru mimo jiné také řekl, že za úspěch strany bude považovat to, dostane-li tři až čtyři procenta. 

Původní text ZDE

Ve volebním programu by rádi oslovil voliče například extrémním zvýhodněním rodin se třetím a čtvrtým dítětem. „Největší slabinou sociální politiky je malá podpora rodiny,“ sdělil Čech s tím, že v podstatě jako Češi vymíráme. 

Změnil by také daňový systém a zvýšil pravomoci prezidenta. „Všichni tři prezidenti, by si to zasloužili, Havel, Klaus i Zeman. Já jsem militantní demokrat, ale měním se pomalu v kryptomonarchistu,“ řekl s tím, že by byl pro to, aby prezident měl více pravomocí.

Anketa

Má Pavel Bělobrádek pravdu v tom, že zvířata „neumřou“, nýbrž „pojdou, chcípnou, padnou, zhasnou, jsou zabita či poražena“?

29%
62%
hlasovalo: 6167 lidí

Čech vnímá, že program strany SPO je shodný právě s postoji prezidenta Miloše Zemana. „Můžu oslovit jen voliče, kteří budou poslouchat, co já říkám,“ zmínil k mladým lidem, kteří nejsou hloupí. „Ale jsou pod tlakem médií a škol. Lžou jim, vytvářejí z nich sluníčkáře, neříkají jim pravdu. Snaží se z těch mladých lidí udělat studenty, kteří by měli říkat to, co se má,“ sdělil. 

Následně se začal vyjadřovat k tomu, že mu vadí, že mnohá média upozaďují například Nelu Liskovou, která zastupuje Doněckou republiku. „Stojí oběma nohama na Východě. A ta nesmí nikam. A mě zajímá, co říká. Nesympatizuji s Rusy ani Američany, ale zajímá mě, co si myslí o Doněcké republice. Když jí to neumožníme... Klára Samková. To je obdivuhodná ženská,“ zmiňuje další jméno Čech. „My jsme tady kvůli vám,“ sdělil následně moderátor Čechovi. „Není vám to příjemné, pane redaktore?“ zaregoval Čech. Moderátor pak kontroval: „To není pravda, ale nemám potřebu se s vámi bavit o Kláře Veselé Samkové.“

Čech se vyjádřil i k tomu, že by rád obsadil post ministra kultury. "Já bych to tam provětral," řekl. 

Závěrem se pak Čech vyjádřil i k volebnímu systému. „Mělo by se volit až od 21 let. Mladý člověk lítá do té doby od Šumavy k Tatrám. Až pak vyzraje. Dřív byla katalyzátorem vojna, která chlapce zeslušněla,“ sdělil Čech. „V těch 21 letech už máte většinou děvče, hodně lidí je ženatejch, vdaná, to je jiná,“ sdělil a vyjádřil rovněž potřebu mít základní vojenskou službu. „Zavedl bych povinnou vojenskou službu. Na půl roku,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…