Rittig a Janoušek už v ODS nejsou. Strana se vyrovnala s minulostí, tvrdí Svoboda

23.10.2013 17:45

Občanští demokraté jsou jedinou domácí politickou stranou, která může říct, že se vyrovnala s minulostí. Nemá ve svých řadách členy s klientelistickými vztahy, ani lidi, pro které je strana výtahem k moci. Ve středu na tiskové konferenci ODS to prohlásil její pražský lídr Bohuslav Svoboda. Spolu s ním vyzvala k podpoře ODS i místopředsedkyně občanských demokratů a hlavní volební lídr strany Miroslava Němcová. Poté představila a podepisovala knihu svých rozhovorů s psychiatrem Cyrilem Höschlem nazvanou O životě.

Rittig a Janoušek už v ODS nejsou. Strana se vyrovnala s minulostí, tvrdí Svoboda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

Svoboda řekl, že ODS se v uplynulých měsících rozloučila s řadou lidí, kteří poškozovali její pověst. Prohlásil, že jména lidí jako Ivo Rittig, Tomáš Hrdlička, Roman Janoušek nebo Patrik Oulický jsou již minulostí. Tito lidé byli označováni za kmotry.

ODS jako jediná může říct, že se vyrovnala s minulostí

"V tuto chvíli ODS, jako jediná česká politická strana, může říct: My jsme se vyrovnali s minulostí, my jsme uzavřeli minulost, nemáme ve svých řadách nikoho, kdo má ekonomické, klientelistické zájmy, nikoho, kdo by tu stranu považoval za výtah k moci," řekl Svoboda.

O lidech, kteří odešli ze strany, promluvil prostřednictvím videozáznamu k přítomným také teplický primátor a senátor ODS Jaroslav Kubera. "Rozloučili jsme se dokonce i s Borisem Šťastným," prohlásil známý kuřák Kubera na adresu bojovníka s kouřením Šťastného.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…