Rittigovi spoluobvinění žádají desetitisíce odškodnění. Nemohli na dovolenou

10.04.2014 16:21

Dva muži obvinění z praní špinavých peněz v souvislosti s kauzou předražených jízdenek pro pražský dopravní podnik, David Michal a Jan Janků, žádají po státu desetitisíce korun. A to jako náhradu škody za to, že jim soud na čas zabavil pasy a zakázal vycestovat. Informuje o tom server iDnes.cz.

Rittigovi spoluobvinění žádají desetitisíce odškodnění. Nemohli na dovolenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Advokát David Michal a člen představenstva firmy Neograph Jan Janků byli mezi pěticí lidí, které letos v únoru policie zadržela v souvislosti s kauzou předražených jízdenek pro pražský dopravní podnik. Byl mezi nimi i lobbista Ivo Rittig.

Michal v žádosti o náhradu škody zaslanou na Ministerstvo spravedlnosti podle serveru uvedl, že s rodinou v té době plánoval dvě dovolené. První měla být ve Francii, od loňského září měl zamluvený hotel a stornopoplatek vyšel v přepočtu na téměř 71 tisíc korun. Na druhou dovolenou měl letět s rodinou na Nový Zéland, stornopoplatky letenek vyšly na téměř 43 tisíc korun. Janků plánoval dovolenou v Itálii, stornopoplatek za hotel ho vyšel na téměř devět tisíc korun.

Podle serveru oba žádají ještě náhradu nemajetkové škody, každý sto tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…