Robert Šlachta znovu promlouvá. O názorech kravských médií

16.08.2015 21:50

Šéf Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu i více než dva roky po zásahu na Úřadu vlády zůstává v klidu. Kauza podle jeho názoru nekončí fiaskem, jak naznačují některá média. Podle něj jde o „kravský názor“, který se neopírá o fakta.

Robert Šlachta znovu promlouvá. O názorech kravských médií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, šéf ÚOOZ

V rozhovoru pro Týden.cz Robert Šlachta zdůrazňuje, že by do podobné akce, jakou byl zásah na Úřadu vlády v červnu 2013, šel znovu, protože za takovým zásahem stojí kus práce, která musela být odvedena, a šéf ÚOOZ si za ní stojí. Ačkoli si soukromě může myslet, že některé věci bylo možné udělat jinak, nebude to říkat novinářům, ale bude to řešit uvnitř útvaru. Není to totiž jen o tom, vejít do dveří Úřadu vlády, někoho si odvést a pak jen do nekonečna opakovat, že se vyšetřovatelé k vyšetřování nemohou vyjadřovat.

„Ale to tak přece při zásahu na Úřadu vlády nebylo. To je názor nějakých kravských médií. Vy si myslíte, že pro mě a moje lidi byla diskotéka takovou kauzu dělat? Na to, abyste někam šel, musíte přece soudu doložit informace, které máte, aby vám dal povolení k prohlídce. To nejde jen tak,“ zdůraznil.

Žádná kauza se nemůže vléct do nekonečna a platí to i o té, která vedla k pádu vlády expremiéra Petra Nečase (ODS). Důkazem toho je, že část týkající se vojenského zpravodajství čeká na odvolání a do finále se blíží i větev, kterou lze pracovně nazvat „kabelky pro Nagyovou-Nečasovou“, v níž současná manželka expremiéra nezaplatila darovací daň v řádu stovek tisíc korun. A to stále není vše, vyšetřovatelé v průběhu své práce zjistili některé informace, které předali na odpovědná místa k dalšímu prověření. Podrobnosti ale Šlachta nemůže sdělovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…