Rodiče si stěžovali na inkluzi, Ústavní soud je rovnou vyhodil

15.04.2016 11:18

Návrh devíti rodičů postižených dětí a pedagoga brněnského ústavu sociální péče na Kociánce na zrušení inkluze zamítl Ústavní soud. Podle soudu návrh nesplňuje formální požadavky. Píše o tom server iDnes.cz.

Rodiče si stěžovali na inkluzi, Ústavní soud je rovnou vyhodil
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Návrh k Ústavnímu soudu doputoval začátkem března. Skupinu zastupoval advokát Richard Novák. V žádosti je mimo jiné uvedeno, že zavedení inkluze handicapovaným dětem spíše ublíží. Podle jejich názoru není totiž inkluze řádně otestována. 

Původní text ZDE.

Podle mluvčí Ústavního soudu Miroslavy Sedláčkové však plénum soudu odmítlo návrh pro neoprávněnost navrhovatale. I když si je podle jejích slov soud vědom závažnosti celé věci, podle ustálené judikatury nelze stížnost podat pouze proti právnímu předpisu. 

Inkluzi, kterou zavádí novela školského zákona, nedávno schválili poslanci. Hájí ji i ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). Ta se s rodiči postižených dětí před podáním stížnosti k Ústavnímu soudu dokonce sešla. Podle jejích slov totiž budou změny postupné a rodiče budou moci sami rozhodnout, do jaké školy dítě dají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…