Roithová nebo Dienstbier. Ten ztělesňuje slušnost, chválí konkurenty Fischerová

02.11.2012 20:43

Táňa Fischerová stále nemá jistá, jestli se nakonec dostane mezi kandidáty na prezidenta. O víkendu se budou teprve sčítat její nasbírané podpisy. Kdyby se ale nakonec do boje o Hrad nedostala, podpořila by zřejmě Zuzanu Roithovou nebo Jiřího Dienstbiera.

Roithová nebo Dienstbier. Ten ztělesňuje slušnost, chválí konkurenty Fischerová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Táňa Fischerová

Mezi „kandidáty na kandidáty na prezidenta“ je například i vědma. „Mně se to líbí, je to pestrá nabídka,“ pochvalovala si na TV Pětka Táňa Fischerová. Zároveň však uznala, že hranice 50 tisíc podpisů je správnou hradbou. „Tahle bariéra to trochu profiltruje,“ dodala.

Zda ona sama nasbírala dostatečný počet pro kandidaturu, ještě není jasné. Její „lidé“ podpisy sčítají tento víkend, jelikož Fischerová vedla jinou kampaň než ostatní její konkurenti – například neohlašovala průběžné počty podpisů. „Je to velká detektivka, šestého vyhlásíme v Divadle Kampa výsledek,“ uvedla.

Kdyby se jí nakonec nepodařilo dostat se mezi kandidáty, ta „velká“ jména by spíše nepodpořila. „Jsou to silní muži se silným zázemím. A jsou i silně podporováni médii,“ řekla na adresu Miloše Zemana a Jana Fischera. Spíše by podpořila lidoveckou kandidátku Zuzanu Roithovou. Nebo Jiřího Dienstbiera z ČSSD. „Ztělesňuje pro mě to slušné,“ popsala ho.

Jako prezidenta by se nechtěla příliš míchat do politiky, spíše by chtěla ztělesňovat nějaký mravní vzor. „Kdyby tady seděl Tomáš Garrigue Masaryk, tak byste se neptal. Tak by bylo každému jasné, že ta funkce má význam,“ odvětila.

A kdo by byl „prvním mužem“ po jejím boku? Fischerová totiž vdaná není. „Mám syna s postižením na vozíku, a to je můj první muž,“ uvedla. „A určitě by se se mnou občas objevoval,“ dodala.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…