Roithová s Klausem nesouhlasí, eurovolby prý změní mnoho

27.05.2014 20:01

Lidovci by rádi na místě českého eurokomisaře viděli Zuzanu Roithovou, která skončila šestá v prezidentských volbách. Ona sama zatím nechce říci nic určitého, prý by se ale mělo zaměřit hlavně na portfolio pro českého komisaře.

Roithová s Klausem nesouhlasí, eurovolby prý změní mnoho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zuzana Roithová

Podle Zuzany Roithové je především potřeba vyjednat portfolio pro českého eurokomisaře, které by bylo nějak významné. „Záleží na osobnostech, která ta portfolia budou schopna naplnit,“ přiblížila v Interview ČT24.

Víkendové eurovolby poznamenala hlavně nízká účast, pouze 18,2 procenta. Podle Roithové za to může výrazný euroskepticismus v české společnosti. „Negativní názory se snáze dostanou do médií,“ poukázala.

Takové názory však sama odmítá. Bývalý prezident Václav Klaus například v pondělních Událostech, komentářích na ČT řekl, že volby vyhráli nevoliči – a zopakoval, že na výsledcích příliš nezáleží, neboť tyto volby mnoho nezmění.

„Nemá pravdu, samozřejmě na tom výsledku záleží velmi mnoho,“ oponovala Roithová. Podle ní totiž na složení Evropského parlamentu záleží hlavně to, jak bude vypadat legislativa. Také se podle složení poslanců bude rozhodovat o prioritách – během ekonomické krize se podle Roithové například věnovalo málo prostoru energetice a její bezpečnosti. „Poměrně málo pozornosti se věnovalo dalším opatřením na zvýšení zaměstnanosti a vědě a vzdělání,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…