Rok vozili migranty v palivové nádrži. Hodilo jim to čtyřicet milionů

14.10.2016 11:13

Policie odhalila slovenský pašerácký gang, který rok vozil uprchlíky do západní Evropy, nejčastěji do Německa. Využívali k tomu speciálně upravených nákladních automobilů. Na tři stovky utečenců putovaly za svým snem o bohaté Evropě i v palivové nádrži. Informuje o tom server Aktuality.sk

Rok vozili migranty v palivové nádrži. Hodilo jim to čtyřicet milionů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kolem iráckého města Dahúk je nespočet uprchlických táborů

Slovenská policie odhalila gang pěti osob, které převážely uprchlíky z Maďarska do západní Evropy. Pašerákům prošly za rok rukama tři stovky migrantů. Každý z nich za cestu zaplatil 500 až tisíc eur. V průměru si tedy pašeráci přišli na 150 tisíc eur – v přepočtu asi 40,5 milionu korun. Jeden z obviněných již dnes sedí ve vězení za jinou trestnou činnost, ostatní jsou stíháni na svobodě.

Při domovních prohlídkách byly zajištěny pravé i falešné doklady k řadě vozů, přičemž tyto doklady si pánové obvinění dnes z pašeráctví pořizovali nejen na Slovensku, ale i v České republice. Osudným se pašerákům stal pokus o převoz čtyř migrantů v palivové nádrži z Íránu a Afghánistánu. V Maďarku byl upravený nákladní vůz zastaven a pašeráci zadrženi. Kriminalisté však gang sledovali už delší dobu a sbírali potřebné důkazy.

Celý text naleznete zde

„Podle policejních informací měl být hlavním organizátorem čtyřiačtyřicetiletý Róbert K. z okresu Danajská Streda, protože měl zabezpečovat migranty a organizovat jejich převoz nejčastěji do Německa, Itálie, ale i dalších evropských zemí,“ informovala mluvčí Prezidia Policejního sboru SR Denisa Baloghová.

Pakliže budou za pašeráctví odsouzeni, hrozí pánům sedm až deset let za mřížemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…