Rokytka informuje: ČT chce prý žalovat komentátora. Ten ji viní z manipulace

20.04.2014 13:45

Levicový novinář Milan Rokytka na svém profilu na ParlamentníchListech.cz upozornil, že Česká televize nedokázala unést kritiku a podala trestní oznámení na vysokoškolského učitele a komentátora Radima Valenčíka za jeho články. Na profilu pak zveřejnil Valenčíkův článek, v němž komentátor navrhuje založení nové televize.

Rokytka informuje: ČT chce prý žalovat komentátora. Ten ji viní z manipulace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Valenčík na svém blogu 8. dubna napsal, že ČT straní brutálním fašistům. Srovnával přitom video umístěné na YouTube se zpravodajským příspěvkem české veřejnoprávní televize. „Toto je obhajoba brutálního fašismu. Toto je zatajování skutečného stavu. Toto je manipulace s veřejností,“ uvedl ve svém článku Valenčík.

Mohu být obviněn jen z toho, že jsem sám nepodal trestní oznámení

„ČT v dalších dnech určitě podnikne právní kroky k Vašemu obvinění,“ stojí na profilu Milana Rokytky.

„Považuji to za žert. Jediné, z čeho mohu být obviněn, je, že jsem sám nepodal trestní oznámení v intencích obsahu článku. Neudělal jsem to v dobré víře s tím, že stále ještě předpokládám, že si ČT uvědomí, kam až klesla," reagoval Valenčík.

Česká televize se ovšem údajně cítí ohrožena výzvou Valenčíka k založení nové televize, za kterou by nebylo potřeba platit koncesionářské poplatky. „Technicky to není problém. Sestavíme svoji TV radu apod. z reprezentativních osobností a ne 'celebrit'. A pak budeme požadovat, aby ti, co ji budou sledovat (lze doložit), přestali platit ČT z důvodů nejen porušení jejího statutu, ale i propagace fašizmu a přípravy války,“ navrhuje Valenčík.

Vytvoříme vlastní televizní komunitu a nenecháme s sebou manipulovat

Komentátor navrhl, aby odpůrci veřejnoprávní televize začali propagovat volně přístupné pořady. „A pak začneme připravovat vlastní. Vytvoříme vlastní komunitu, která se sebou nenechá manipulovat. Co vy na to?“ vyzval své příznivce.

  • Celý příspěvek Milana Rokytky ZDE
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…