Roman Berbr je démonizován, prohlásil kandidát na šéfa českého fotbalu. Nebudu populisticky říkat, že s ním nebudu spolupracovat

11.12.2017 18:01

Fotbalová asociace České republiky hledá nástupce po Miroslavu Peltovi, který rezignoval. Ze svého postu odešel ve spojitosti s korupční kauzou rozdělování dotací v českém sportu. A co udělá pro český fotbal Peltův nástupce? Moderátorka Marie Bastlová se v pondělních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu zeptala obou uchazečů o předsednický post, Martina Malíka a Petra Fouska.

Roman Berbr je démonizován, prohlásil kandidát na šéfa českého fotbalu. Nebudu populisticky říkat, že s ním nebudu spolupracovat
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Malík má za to, že je třeba zlepšit celý fotbalový systém. Nestačí vyměňovat trenéry, když se nedaří národnímu týmu. Musíme si vychovávat mladé hráče, které postupně zapojíme do reprezentace. Změnu prý čeká i financování fotbalu. Musí být zprůhledněno a zjednodušeno.

Fousek dal svému fotbalovému sokovi za pravdu. „Financování fotbalu, ... v budoucnu možná i přes agenturu pro sport, to je věc politiků,“ uvedl Fousek. Oproti Malíkovi přidal Fousek jeden problém navíc. Je třeba zlepšit pověst fotbalu. „Ve fotbalu se pohybuje celá řada osob, které se v něm pohybují a jsou nějak vnímány,“ upozornil Fousek.

Malík zdůraznil, že český fotbal se musí chovat normálně a směrem k veřejnosti srozumitelně. „Zůstává faktem také to, že budeme-li sportovně úspěšní, tak některé věci budou zapomenuty,“ vyjádřil svůj názor host.

Marie Bastlová připomněla pana Romana Berbra, který je řadou lidí vnímán jako kontroverzní osoba. „Roman Berbr je ale také bývalý agent StB a je velkým problémem pro tu moravskou komoru,“ poznamenala dáma.  

„Osoba Romana Berbra je z mého pohledu démonizována,“ vyjádřil se Malík. Proto Berbra vyzval, aby cestoval s ním na jednání s moravskou komorou fotbalu, aby si její členové mohli udělat vlastní názor na Romana  Berbra .„Já jsem se nechtěl uchylovat k tomu, abych populisticky říkal, že Roman Berbr je někdo, s kým nebudu spolupracovat.“ Pokud se Roman Berbr stane místopředsedou Fotbalové asociace ČR, Malík je připraven s ním spolupracovat.  

Fousek byl k Berbrovi podstatně kritičtější. Fousek s Berbrem se prý neshodnou na hodnocení pověsti českého fotbalu. Pokud má v očích veřejnosti znovu stoupnout kredit českého fotbalu, bude podle Fouska třeba změnit nejen budování národního fotbalového kádru. I Fousek však uznal, že pokud bude Berbr místopředsedou zvolen, bude s tím třeba pracovat.

V tuto chvíli je to tak, že se příliš nedaří zvolit nové vedení fotbalu, protože česká a moravská komora se nedokážou moc shodnout. Česká část je sice silnější, ale tu moravskou podle stávajcích pravidekl nemlže přehlasovat. Na valné hromadě se bude debatovav i o změně stanov. Malík by si změnu stanov dokázal představit, Fousek je ale opět kritický. Nevidí prý příliš prostor pro to, že by moravská část asociace dobrovolně přistoupila na to, že může být přehlasována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…