Roman Janoušek je na tom prý zdravotně opravdu špatně. Léčit se může až rok

16.03.2016 16:52

Lobbista a podnikatel Roman Janoušek má velmi komplikovanou diagnózu, která mu zřejmě umožní zůstat až rok mimo vězení. Po operaci hlavy totiž začal krvácet do mozku, což si vyžádalo další zákrok. Soud mu tedy přerušil výkon trestu zatím do 9. května. Informují Lidovky.cz.

Roman Janoušek je na tom prý zdravotně opravdu špatně. Léčit se může až rok
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Podle soudce Daniela Plíška zůstává Janouškova prognóza „značně nejistá“. Stále totiž existuje možnost pooperačních komplikací, a to i v „dlouhodobém horizontu“, jak vyplývá z usnesení soudu.

Janoušek byl odsouzen ke trestu odnětí svobody na 4,5 roku za to, že srazil ženu, když řídil v opilosti, a následně ujel z místa nehody. Podle nynějšího vyjádření znalce Martina Häckla však může jeho léčba včetně všech neurologických a psychiatrických vyšetření trvat až rok, tudíž by měl být Janouškův výkon trestu odložen.

Vězení Janoušek opustil na začátku března poté, co mu to umožnil ředitel brněnské věznice Dušan Gáč. Po přezkoumání Janouškova zdravotního stavu s tím souhlasil i krajský soud. Nyní má brát antiepileptika a bylo mu doporučeno zůstat na neurologickém oddělení.

Celý text zde.

„Zdravotnická služba Vězeňské služby ČR nedisponuje zařízením, které by bylo schopné požadovanou péči odsouzenému poskytnout,“ vysvětlil soud důvody, které vedly k přerušení výkonu trestu.

Lobbista má totiž zdravotní problémy již delší dobu a nejde o první operaci hlavy, kterou prodělal. V roce 2013 se totiž na lodi udeřil do hlavy o stěžeň, čímž se mu vytvořila v hlavě výduť, začal mu otékat mozek, a lobbista tak ztrácel vědomí. Stejně jako nyní i tehdy po operaci došlo ke komplikacím, které si vyžádaly další chirurgický zákrok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…