Roman Joch už není poradcem primátora Hudečka

13.08.2013 20:56

Známý publicista Roman Joch již není poradcem pražského primátora Tomáše Hudečka. Jeho poradcem se stal poté, co s ním rozvázal spolupráci bývalý premiér Petr Nečas. Joch se v minulosti prezentoval jako konzervativní aktivista.

Roman Joch už není poradcem primátora Hudečka
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Roman Joch v pořadu České televize Hyde park

ParlamentníListy.cz získaly informaci, že Roman Joch již není poradcem pražského primátora. Tuto informaci ParlamentnímListům.cz posléze potvrdil i sám Joch.

Roman Joch je dlouholetým ředitelem Občanského institutu. V této funkci se často vyjadřoval k otázkám lidských práv z konzervativních pozic. V roce 2010 se stal členem týmu poradců premiéra Petra Nečase.

V roce 2012 vzbudil rozruch, když na svém blogu odsoudil prezidenta Václava Klause za chování po „kuličkovém atentátu“ v Chrastavě a označil jej za „ufňukanou kremlofilní bábu“. Krátce poté s ním premiér Nečas rozvázal spolupráci.

Následně Joch jako poradce spolupracoval právě s Tomášem Hudečkem, prvním náměstkem pražského primátora, který se později stal primátorem. Ten nedávno zaujal například svou podporou gay festivalu Prague Pride, proti kterému Joch v minulosti vystupoval. Podle samotného Jocha však ukončení spolupráce s touto události nijak nesouviselo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…