Roman Joch zúčtoval s levicovými liberály: Jste jímaví jako přejeté koťátko!

04.11.2017 20:44

Ředitel Občanského institutu Roman Joch vystoupil v internetové televizi DVTV v pořadu Apel. Konzervativní myslitel ve svém vystoupení zúčtoval s liberály. Opravdu tvrdě.

Roman Joch zúčtoval s levicovými liberály: Jste jímaví jako přejeté koťátko!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Joch

„Jsou liberálové pokrytečtí? Sorry jako. Ano, jsou,“ začal nekompromisně Joch. „Je jímavé jako přejeté koťátko, když se naši levicoví liberálové dojímají nad osudem liberální demokracie v Polsku a v Maďarsku,“ pokračoval snad ještě ostřeji.

Proč volil tak tvrdá slova? Znamená to snad, že Joch souhlasí s tím, co se v těchto zeních děje? Takovýto zjednodušený pohled není podle publicisty namístě. Rozhodně nesouhlasí zdaleka se vším, co se v Polsku a v Maďarsku děje? Nikoliv. Nemyslí si však, že by byl Západ svatý.

Joch dal pro dokreslení situace příklad. V roce 2014 byl zatčen ve Velké Británii občan, který na veřejnosti nahlas četl z knihy Winstona Churchilla z roku 1899 o válce v Súdánu. Britské impérium terhdy válčilo s radikálními muslimy, kteří na konci 19. století vedli svatou válku proti nevěřícím a proti tzv. špatným muslimům. Muž předčítající z této knihy byl zadržen pro šíření nenávistných myšlenek vůči islámu. Pokud se dnes ve Velké Británii považuje za špatné předčítat nahlas z díla britského válečného premiéra, je se Západem něco špatně.

Celé vyjádření naleznete zde

„Politické korektnosti však nestačí zakazovat nám, co si myslíme, ale nutí nás i říkat, co si nemyslíme. Nutit např. ortodoxního žida, křesťana nebo muslima tvrdit, že existuje homosexuální manželství je jako nutit vegetariána požírat buřty nebo pacifistu střílet ze samopalu. Nadávají-li naši liberálové Orbánovi a Kaczynskému, budou věrohodnější, když nejdřív vyjmou snítku z očí svých, než břevna z očí druhých,“ doplnil Joch. Citoval slova Ježíšova obsažená v Bibli.

Podle řady dnešních liberálů by Ježíš Kristus zřejmě byl jen homofobem, xenofobem, rasistou a sexistou, uzavřel svou kanonádu publicista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…