Romana Janouška pouští "za odměnu" z vězení. Prý až podezřele často

23.12.2015 8:36

Kdysi vlivnému lobbistovi Romanu Janouškovi se zřejmě znovu blýská na lepší časy. Odpykává si sice trest za sražení ženy vozem, ale čas od času se dostane ven z vězení. Kupříkladu za odměnu. Právníci se ale pozastavují nad tím, že se mu této odměny dostává až podezřele často.

Romana Janouška pouští "za odměnu" z vězení. Prý až podezřele často
Foto: repro YouTube.com
Popisek: Roman Janoušek

Podle informací serveru iDnes.cz se někdejší lobbista Roman Janoušek dostává z vězení. Kvůli zdravotním prohlídkám, ale také za odměnu. Odpykává si sice trest čtyři a půl roku za to, že svým vozem v podnapilém stavu srazil ženu. Do výkonu trestu nastoupil loni v listopadu. Opakované krátkodobé přerušení trestu sice zákon umožňuje, ale Janouškovi se ho přece jen dostalo poněkud častěji. Od letošního července se dostal ven už šestkrát.

„Podle mých zkušeností s klienty, kteří byli ve věznici s dozorem, připadala v úvahu jedno či dvě propuštění za rok. Tak tomu bylo například u Davida Berdycha,“ poznamenává právník Jaroslav Ortman. K tomu je ovšem třeba dodat, že ředitel věznice smí podle zákona odsouzeného odměnit za dobré chování přerušením trestu až na dvacet dní za rok.

Dalších deset dnů je možné čerpat v případě naléhavých rodinných důvodů. Třetí možnost představují zdravotní důvody. Janoušek dostal možnost využít všechny tři případy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…