Romové znovu útočili. Starosta Nového Boru žádá víc policistů

31.10.2011 13:18

Starosta Nového Boru Jaromír Dvořák se chystá požádat státní správu, aby do jeho města vyslala policejní posily. Ty se ve městě pohybovaly bezprostředně po útoku Romů s mačetami na osazenstvo místního baru, ale posléze se stáhly. Prý kvůli zklidnění situace. Víkend ovšem přinesl další dva romské útoky.

Romové znovu útočili. Starosta Nového Boru žádá víc policistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

"Mám strach, že problémy budou eskalovat a někdo vezme spravedlnost do vlastních rukou," řekl MF Dnes starosta, který kvůli žádosti o policejní posily svolal mimořádné zasedání městské rady.

Víkend přinesl hned dva další romské útoky. V prvním případě v pátek večer parta mladých Romů napadla pár jdoucí z městského kina. Osmnáctiletého mladíka zkopali tak, že zůstal ležet na zemi v kaluži krve s rozbitým nosem a otřesem mozku. I patnáctiletá dívka si z potyčky "odnesla" poranění hlavy. 

V sobotu v noci pak dva Romové napadli dvacetiletého mladíka, který se vracel domů poté, co vyprovodil svou přítelkyni. Nejprve na něj prý pokřikovali z lavičky a když nereagoval, napadli ho. "Bili ho pěstmi do obličeje a do těla, musel si zavolat sanitu a ta ho převezla do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková. Mladík se bude léčit minimálně dva týdny. "Oba případy vyšetřujeme jako výtržnictví, pachatele zatím nemáme ustanovené."

Čtěte:

Na pořádek v ulicích Nového Boru začaly dohlížet romské hlídky

Tady Romové sekali mačetou. Město má strach už i o děti

Paroubek chce exemplární potrestání Romů

reklama

autor: par

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…