Romské rodiny únosem spory neřeší, brání Romy dědeček Michalky

14.07.2012 18:21

Michalka, kterou 4. července ukradl jako osmnáctidenní mimimko cizí muž přímo z kočárku, se v sobotu vrátila domů. Únosce ujel v autě do Německa, kde se po něm na několik dní slehla zem. Pět dní po únosu německá policie nalezla muže i s holčičkou. Dnes dopoledne si pro ni rodiče do Německa jeli, do Čech se vrátili k večeru.

Romské rodiny únosem spory neřeší, brání Romy dědeček Michalky
Foto: rep
Popisek: Romské děti si hrají na hřišti

"Veškerá vyšetření má za sebou, všechno souhlasí. Vůbec mě nepřekvapilo, že to takto zkoumali. Dalo se předpokládat, že budou dělat všechna zkoumání a volovinky. To k tomu patří. Šlo zkrátka o to, aby nám nevydali jiné dítě," řekl dědeček holčičky chvíli po příjezdu do Čech serveru Týden.cz.

Německá strana totiž s jejím vydáním čtyři dny váhala, protože se musely vyřídit potřebné papíry a provést test DNA. Rodina nechtěla před svým odjezdem do Německa sdělit, kde k předání holčičky dojde kvůli zvýšenému zájmu veřejnosti. Už dříve ale médiím sdělila, že dnes uspořádá oslavu v rodinném kruhu, zítra i pro všechny příbuzné a ty, kteří se na jejím vypátrání podíleli.

Během jejího únosu se šířily i spekulace o možném motivu únosce. Na veřejnost dokonce prosákl i jeden z možných motivů a to, že se jedná o jejího pravého otce, nebo někoho z rodiny. To ale její dědeček kategoricky odmítá. "Řeknu to jednou a naposledy. Rodina s únosem nemá nic společného. Je to nesmysl. Už mám dost těch povídaček. Jedna bába povídala a byla úplně mimo. Jestli chcete slyšet pravdu, počkejte si na soud," řekl. Podle něho Romové neřeší spory v rodině tak, že by si kradli děti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: ane

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…