Romský aktivista: Nepřistoupíme na to, aby nás zapálili či zastřelili. Budeme bránit Česko jako svůj domov i se zbraní

21.11.2013 13:32

Server Romea.cz píše o demonstraci, kterou 17. listopadu svolali v Ostravě představitelé Romské demokratické strany, podporováni místním biskupstvím, sdružením ProAlt a dalšími organizacemi. Server k tomu poznamenal, že tuto pokojnou demonstraci by média mohla hodit do jednoho pytle s dramatickými pochody. Atmosféra prý přitom byla úplně jiná.

Romský aktivista: Nepřistoupíme na to, aby nás zapálili či zastřelili. Budeme bránit Česko jako svůj domov i se zbraní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Romské demokratické strany Miroslav Tancoš

Na místě prý bylo podle autora reportáže Markuse Pape cítit nadšení a hrdost, zejména po příjezdu předsedy Romské demokratické strany Miroslava Tancoše z Nového Boru.

„Romové v Ostravě dostávají rozum a začnou jednat,“ přivítal jej místní člen strany Jiří Malar. Další z účastníků demonstrace, ostravský Miroslav Cína, pak ujistil, že tato země je domovem Romů a vždy jím zůstane. „Nepřistoupíme na to, aby nás zapálili anebo zastřelili. Budeme vždy bránit Českou republika jako svůj domov – a třeba i se zbraní v ruce,“ zvolal.

Celá reportáž na serveru Romea.cz ZDE

Ředitel organizace Vzájemné soužití Kumar Vishwanathar pak odsoudil české vlády, které podle něj soužití komplikují tím, že Romy přestěhovávají do ubytoven a jejich děti přeřazují do zvláštních škol mezi mentálně retardované. V případě takto nezodpovědného chování je prý velmi nevhodné ještě žádat od Romů odpovědnost.

Ostravský romský aktivista Imrich Horvát pak podle romského serveru pohovořil o minulosti českých Romů a při té příležitosti požádal vládu o zřízení důstojného památníku romského holocaustu v Letech. „Dokud v Letech u Písku na místě holocaustu máme prasečák, nejsou pokusy o pogromy na Romech překvapením,“ ocitoval závěrem slova jiné z romských aktivistek.      


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…