Rozdával zlato, dal i Kalouskovi. Teď ho Babiš vyhodil

18.03.2014 16:19

Ministr financí Andrej Babiš odvolal šéfa Státní tiskárny cenin Richarda Bulíčka. Rozcházeli se v názoru na hospodárnost v oblasti darů. Lidové noviny dříve napsaly, že tiskárna rozdávala zlaté slitky. Mezi obdarovanými měl být i exministr financí Miroslav Kalousek.

Rozdával zlato, dal i Kalouskovi. Teď ho Babiš vyhodil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, ministr financí

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) odvolal ředitele Státní tiskárny cenin Richarda Bulíčka. Babiš v tiskové zprávě uvedl, že se rozcházeli v pohledu na efektivitu a hospodárnost v oblasti věcných darů.

Lidové noviny před týdnem napsaly, že tiskárna v posledních pěti letech rozdala desetigramové zlaté slitky, tzv. zlatíčka za 4,677 milionu korun. Například v roce 2011 dostalo pozornost v hodnotě deset tisíc korun 200 lidí. Mezi obdarovanými byl i exministr Miroslav Kalousek nebo spolumajitel společnosti, která je údajně napojená na lobbistu Ivo Rittiga.

Ministerstvo financí na uvolněné místo vypíše výběrové řízení, do jeho ukončení byla řízením státního podniku pověřena dosavadní zástupkyně generálního ředitele Olga Dudková.

Bulíček přitom patří mezi nejdéle sloužící státní manažery. V čele Státní tiskárny cenin byl od roku 1991.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…