Rozehnali je a správně udělali. Trochu jiný pohled na demonstrace v Rusku

30.03.2017 13:47

Nad nedávnými protesty, které proběhly v řadě ruských měst, se na serveru Vaše věc zamýšlí analytik Jan Campbell.

Rozehnali je a správně udělali. Trochu jiný pohled na demonstrace v Rusku
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ruská vlajka

Po protestech částečně nezletilých Rusů proti korupci zůstávají podle Campbella nezodpovězené otázky. Mezi ně patří například: Co stojí za pro-Putinovou většinou? Co stojí za protesty? Proč reagoval Kreml pasivně, a většinově pouze policejní mocí?

Celý text je ZDE

Je prý nepopiratelné, že absolutní většina ruské veřejnosti, včetně bloggerů, reagovala tak, co se nechá popsat slovy: rozehnali je a správně udělali. Protestující mladí ve velkých městech si podle Campbella prostě neuvědomují, že byli zneužiti, že jsou částí korupce, protože rodiče mnohých protestujících patří k právě k těm kritizovaným. A sám iniciátor akcí, trestaný manipulátor se dřevem Navalnyj, nemůže být daleko od korupce. Nemůže mít prostředky k organizaci protestů v Rusku a všeho dalšího s nimi spojeného pouze ze své práce.

Anketa

Jste pro to, aby na základních školách byla zřizována funkce ,,koordinátor multikulturní výchovy"?

1%
99%
hlasovalo: 16157 lidí

To podle Campbella znamená, že někdo má potřebu ho zviditelnit. Přitom je jedno, zda jsou to vnější, nebo vnitřní síly a struktury, mající potřebu probudit zájem o vyšší účast v příštích prezidentských volbách, v roce 2018.

Protesty proti korupci v Rusku jsou kvalitní pomocí pro nastávající volební kampaň i v ČR, píše dále Campbell. Ruské protesty totiž dokazují prohru televize proti internetu. Televizi sleduje divácký segment od 45-50 let výše, internet od 15 do 45 let.

Podle Campbella lze tvrdit, že televize, tak jak dnes koná, ztrácí svoji funkci masového agitátora a organizátora mladé generace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…