Rozflákané luxusní auto Havlova expremiéra a bankéře Tošovského: Více informací přímo z USA

27.04.2016 10:00

Světově uznávané „auto-moto“ servery Inautonews.com a Worldcarfans.com informují o automobilové nehodě bývalého českého premiéra úřednické vlády Josefa Tošovského, který se svým vozem Ferrari 599 GTB o víkendu havaroval v americkém státě Virginie.

Rozflákané luxusní auto Havlova expremiéra a bankéře Tošovského: Více informací přímo z USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrála KB se zavírá

Anketa

Kdo by porazil Zemana?

0%
1%
2%
89%
hlasovalo: 9955 lidí

"Řídit silné auto ještě neznamená, že u toho můžete přestat používat svůj mozek. Tato nehoda je navíc pikantní proto, že za volantem modelu Ferrari z roku 2007 seděl bývalý český premiér Josef Tošovský," píše v ironickém duchu Inautonews.com.  Zpráva policie z Fairfax County hovoří o tom, že vůz řídil pětašedesátiletý muž, což odpovídá i věku Tošovského. Lze tedy předpokládat, že je za nehodu zodpovědný přímo on osobně,“ uvádí Inautonews.com v textu s nadpisem „Hrozivá nehoda Ferrari 599, do které byl zapojen bývalý premiér z východní Evropy“.

„V každém případě byla nehoda velmi vážná. Podle policie se řidič se svým Ferrari řítil ve velké rychlosti z kopce, když si náhle povšiml hustého provozu na silnici, kam se napojoval. Snažil se brzdit, aby se vyhnul nárazu do projíždějících vozidel. Ferrari se ovšem dostalo do dráhy japonského vozu Acura RSX s rokem výroby 2005, které následně narazilo do sloupu. Ferrari se vymklo řidiči z kontroly a narazilo poté do BMW a projíždějícího valníku,“ píše server Worldcarfans.com.

Oba internetové servery ke svému textu vložily stejnou fotografii, na které je vidět totálně zničené Ferrari, jehož zejména pravá strana se zdá prakticky neopravitelná. Jak uvádí policie, lékařskou pomoc musel vyhledat naštěstí jen řidič Ferrari Tošovský a řidič se spolupasažérem RSX. Ve všech třech případech se jednalo o lehčí zranění. „Řidič Ferrari samozřejmě čelí obvinění z bezohledné jízdy a za způsobená zranění ostatních účastníků silničního provozu,“ konstatují shodně oba dva internetové servery.

Josef Tošovský se od začátku své kariéry pohyboval v oblasti bankovnictví. Již v komunistickém Československu zastával vysoké funkce a v roce 1988 se dokonce stal předsedou Státní banky československé. Tošovský si coby prověřený kádr získal takovou důvěru komunistického režimu, že měl možnost v 70. i 80. letech svobodně navštěvovat země západního světa. Mohl tak vycestovat za praxí do Velké Británie i Francie. V osmdesátých letech potom působil jako ekonom Živnostenské banky v Londýně.

Po pádu komunistického režimu se stal Tošovský prvním guvernérem ČNB. Rodák z Náchoda patřil přes své prominentní postavení před rokem 1989 k oblíbencům prezidenta Václava Havla, který jej také v lednu 1998 jmenoval předsedou úřednické vlády. V této funkci setrval Tošovský do července téhož roku. V současné době je předsedou Institutu pro finanční stabilitu se sídlem v Basileji. V roce 2007 přijal nominaci Ruské federace na funkci ředitele MMF. Česká vláda však nakonec hlasovala pro evropského kandidáta Dominika Strausse-Kahna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…