Rozhlasové sólo pro Miroslava Kalouska: Štěkající mopslík Rath, oběšení rodiny a Babišovo šetření na knedlících

25.10.2014 18:45

První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se s četnými útoky na svou osobu vyrovnává tak, že si je nebere osobně. Podle něj si totiž spousta lidí těmito útoky řeší své osobní frustrace. Kalousek to uvedl v sobotním vydání pořadu Pressklub Frekvence 1. V pořadu mimo jiné označil Davida Ratha za „štěkajícího mopslíka“, zkritizoval současnou vládu za to, že údajně lže o návrhu státního rozpočtu na příští rok a v závěru pořadu přemítal nad tím, kdy lidé pláčou.

Rozhlasové sólo pro Miroslava Kalouska: Štěkající mopslík Rath, oběšení rodiny a Babišovo šetření  na knedlících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Na začátku pořadu se ale mluvilo o proslulém incidentu, kdy Kalousek fyzicky napadl mladíka poté, co jej tento slovně napadl. Politik událost popsal tak, že na ulici dvacetiletý mladík měřící asi 190 cm na něj křičel, že oběsí Kalouska i celou jeho rodinu, a tak se neudržel. „Přitom média píší, že to byl bezbranný mladík,“ podotkl místopředseda TOP 09.

Ratha jsem nikdy nevnímal jako politika na své úrovni

Řeč přišla i na Davida Ratha, který se v době svého působení ve vrcholné politice často pouštěl právě do Kalouska, kterého jednou označil za „geniální zločinecký mozek.“ Kalousek se ale o Rathovi vyjádřil poměrně pohrdlivě. „... teď možná spoustu lidí popudím a řeknou, že jsem arogantní, ale já jsem Davida Ratha nikdy nevnímal jako politika na své úrovni. David Rath byl regionální štěkající mopslík,“ uvedl bývalý ministr financí.

Poměrně rozsáhle se věnoval návrhu státního rozpočtu na příští rok, ve kterém se na investiční výdaje počítá s méně penězi, než kolik jich na ně plynulo v době, kdy státní rozpočty připravoval právě Kalousek.

Rozpočet na příští rok je plýtvavý

Na konkrétních číslech lze prý doložit, že současná vláda zvyšuje provozní výdaje na úkor investic. Prý by mu nevadil ani tak samotný fakt, že se to děje, ale vadí mu to, že kabinet to nepřizná. „To že lžou o rozpočtu a spoléhají na to, že knížku rozpočtu nikdo neotevře,“ uvedl s tím, že na to nepoukazují novináři, považuje za jejich selhání. Sám označil rozpočet na příští rok za plýtvavý.

Netušil jsem, že na ministerstvu je závodní kuchyně

Jak je v poslední době obvyklé, pustil se Kalousek i tentokrát do současného ministra financí Andreje Babiše (ANO). Prý se dočetl, že v době, kdy byl ministrem financí, se na ministerstvu koupila drahá nádoba na knedlíky do závodní kuchyně. Kalousek přiznal, že mu uniklo, že měl na ministerstvu závodní kuchyni. „Takže já přiznávám panu ministru financí, že ušetřil 200 tisíc na nádobě na knedlíky, to je asi pravda. On se tím velmi vytahuje, že koupil levnější nádobu na knedlíky a říká, jak šetří,“ uvedl s tím, že ale Babiš na druhou stranu celkové provozní výdaje státu zvýšil o 15 miliard. „Takže on, když říká, že šetří provozní údaje je asi stejné, jak kdyby vy jste přišel domů a vaše milá vám řekla: „Miláčku, koupila jsem v akci levnější houbičky na nádobí. Úžasně jsem ušetřila a když mi to šetření tak šlo, tak jsem si vedle koupila nový norkový kožich.“ Tak takhle šetří ministr financí Babiš,“ uvedl Kalousek.

Prozradil také, že než přišel do rádia, byl u zubaře. Prý u něj ale neplakal: „Přiznám se, že občas mi slza ukápne, za slzu se nestydím. U zubaře se syká, úpí, pláče se nad křivdou, nad zradou, nad vlastním selháním,“ zamyslel se exministr Kalousek.

 


 

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…