Rozhněvaný poslanec Zavadil před kamerou: Svinstvo! Vzal bych na ně karabáč!

01.02.2016 19:27

Někdejší odborář a dnešní poslanec za ČSSD Jaroslav Zavadil (ČSSD) usedl do křesla pro hosta v pondělním Interview ČT24. Napřed vychválil premiéra Bohuslava Sobotku a jak jemu, tak prezidentovi Miloši Zemanovi doporučil, aby se usmířili. Následně došlo na uprchlickou krizi, elektronickou evidenci tržeb a firmu OKD. Tady si host nebral servítky.

Rozhněvaný poslanec Zavadil před kamerou: Svinstvo! Vzal bych na ně karabáč!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil

„Jsem spokojen s tím, jak si Bohuslav Sobotka (ČSSD) počíná,“ poznamenal poslanec. Pokud jde o jeho válku s prezidentem, měli by si prý oba pánové sednout a vyříkat si to. „Já budu s panem prezidentem hovořit asi za 14 dní, zatímco s Bohuslavem Sobotkou asi za týden, takže se pokusím zahrát si mezi nimi na jakéhosi mediátora,“ doplnil.

Při návštěvě Moravy se ale přesvědčil, že přestřelka dvou silných politiků voliče vlastně příliš nezajímá. Spolu s nimi se Zavadil domnívá, že Česká republika musí řešit důležitější věci. Když byl na zmíněné návštěvě Moravy, lidé za ním chodili a ptali se: „Prosím vás, co tam blbnete?“

Následně se vyjádřil k uprchlické krizi. „Nemyslím si, že bylo dobré otevřít náruč migrantům. Já si dokonce myslím, že to nebylo neplánované, částečně plánované to být muselo. Když ty přesuny uprchlíků organizují stovky lidí, tak to přece není možné,“ podal svůj názor na uprchlickou krizi před kamerou. Ocenil, jak si v potýkání s migrační vlnou počíná maďarský premiér Viktor Orbán. Sám Zavadil patří mezi výrazné kritiky kvót na uprchlíky, ale zároveň se domnívá, že by Česká republika měla zůstat členským státem EU, protože naše ekonomika je proexportní, takže potřebujeme zůstat členy tohoto společenství.

Došlo také na nápad Andreje Babiše na zlevnění piva. „Já bych raději zlevnil vodu, ono to koneckonců s tím pivem také souvisí, ale nejen s ním,“ zaznělo z úst Zavadila. Pokud jde o myšlenku Andreje Babiše, že se touto cestou snaží podpořit elektronickou evidenci tržeb, podle Zavadila by pro nás bylo mnohem lepší, kdybychom už před lety zavedli registrační pokladny s fiskální pamětí, což před časem razantně kritizoval dnešní předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „A dnes by byl možná rád, kdybychom je tu už měli,“ doplnil Zavadil.

Velice se rozohnil, když došlo na společnost OKD a horníky. „Vydělat si za 12 až 14 let nějakých 100 miliard korun a neodložit si ani korunu na dobu, kdy už nebudu moci těžit, to považuji za totální svinstvo. Já bych na takovou společnost vzal karabáč,“ udeřil. Karabáč by vzal na majitele firmy. Horníkům stát musí pomoci.

Nakonec se vyjádřil k růstu platů v Česku. Tam, kde roste produktivita, by měly stoupat i mzdy. Jinak se k Západu nepřiblížíme. Napomoci tomu může i růst minimální mzdy, byť ministr financí Andrej Babiš naznačuje, že to ekonomicky nemusí být vždy nejlepší cesta. „Já si vzpomínám na jednu předvolební debatu z Karlovarska, kde kandidát na poslance za hnutí ANO řekl, že by minimální mzda měla být 14 tisíc. Takže proč by to nemohlo být alespoň 11 tisíc,“ uzavřel své vystoupení Zavadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…