Rozkol: Petr Hampl řekl více. Úsvit mlčí

25.04.2016 14:11

Přestože v minulých dnech oznámil, že opustí hnutí Blok proti islámu, nyní se vyjadřuje k aktuálnímu dění. Ráno byl dokonce jako místopředseda podepsán pod ukončením spolupráce s politickou stranou Úsvit – Národní koalice. Řeč je o sociologovi Petru Hamplovi. Ten se k celé politické situaci vyjádřil nyní také na Facebooku.

Rozkol: Petr Hampl řekl více. Úsvit mlčí
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Úsvit – Národní koalice vydal po ranním prohlášení Bloku proti islámu zprávu, že aktuální vývoj a jejich prezentovaný nový postoj sleduje s překvapením. „Konstatujeme, že v této chvíli strana nedisponuje žádným oficiálním stanoviskem Bloku proti islámu,“ píše Úsvit. Nově vzniklé situaci se lidé z Úsvitu budou věnovat dle svých slov zítra na předsednictvu.

A co k celé věci řekl Hampl? „Nesmírně si vážím Martina (Konvičky – předsedy hnutí, pozn. red.), že to rozhodnutí udělal, ačkoliv byl vystaven obrovskému nátlaku, aby jej nedělal. Projevil se jako skutečný státník,“ podotkl Hampl na svém facebookovém profilu. Zároveň také uvedl, že v Úsvitu je řada skvělých a čestných lidí. „Druhá věc ale je, kdo skutečně rozhoduje,“ dodal.

„Ambicí Bloku proti islámu je dosáhnout v parlamentních volbách takového výsledku, abychom byli významnou vládní stranou. Jinak nedokážeme prosadit potřebné změny. To nebylo možné v situaci, kdy nás fakticky řídil partner, jehož ambicí je těsně překročit 5 % a získat pár míst ve sněmovně. Volební kampaň se řítila do katastrofy – nulové peníze, nulová strategie, neexistující organizační struktura. Koneckonců i to, že jsme vnímáni jako extremisté, je do značné míry dáno chybným marketingem,“ podotkl dále Hampl s tím, že Konvička se pokoušel o dojednání dodatku ve smlouvě, ale narazil na arogantní nezájem. O dalším postupu rozhodnou dle Hampla členové na mimořádném sjezdu.

Celý příspěvek Petra Hampla:

Jen krátký komentář k dnešní zásadní novině. 1) nesmírně si vážím Martina, že to rozhodnutí udělal, ačkoliv byl vystaven obrovskému nátlaku, aby jej nedělal. Projevil se jako skutečný státník. 2) v Úsvitu je řada skvělých a čestných lidí. O tom není žádná pochybnost. Druhá věc ale je, kdo skutečně rozhoduje. 3) Ambicí Bloku proti islámu je dosáhnout v parlamentních volbách takového výsledku, abychom byli významnou vládní stranou. Jinak nedokážeme prosadit potřebné změny. 4) To nebylo možné v situaci, kdy nás fakticky řídil partner, jehož ambicí je těsně překročit 5% a získat pár míst ve sněmovně. 5) Volební kampaň se řítila do katastrofy - nulové peníze, nulová strategie, neexistují organizační struktura. Konec konců, i to, že jsme vnímáni jako extrémisté, je do značné míry dáno chybným marketingem. 6) Martin se pokoušel o dojednání dodatku ve smlouvě s Úsvitem, ale narazil na arogantní nezájem. 7) Nezbylo nám tedy, než do toho říznout. O dalším postupu rozhodnou členové na mimořádném sjezdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…