Rozkrádači dotací vypustili z láhve džina a teď se nestačí divit. Petr Hampl ukazuje na skutečné viníky migrační krize

13.10.2015 19:49

Sociolog Petr Hampl (Svobodní) si všímá toho, jak se z Německa ozývají další a další nápady, které mají pomoci uprchlíkům na úkor „domorodců“. Běženci jsou prý ve skutečnosti kolonisté, které vypustili jako džina z láhve aktivisté z neziskových organizací. Měli jsme jim prý už dávno utlumit dotace a možná by bylo po problému.

Rozkrádači dotací vypustili z láhve džina a teď se nestačí divit. Petr Hampl ukazuje na skutečné viníky migrační krize
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Sociolog Petr Hampl.

Hampl upozorňuje na to, že německá kancléřka Angela Merkelová volá po zavedení plošné daně, která by umožnila získat prostředky na řešení současné krize. Kvůli uprchlíkům se tak bude sahat hlouběji do kapes nás všech. Svou roli v tom sehráli i aktivisté z neziskových organizací, jež varují např. před globálním oteplováním.

Do hry o údajné uprchlíky, kteří jsou podle Hampla ve skutečnosti kolonisty, vstoupili ale i další hráči než jen neziskové organizace. Oněmi dalšími hráči jsou podle sociologa saúdský král či radikálové z různých skupin, o kterých nikdo nic neví.

Celý text najdete zde

„Profesionální rozkrádači dotací pustili z láhve džina, o kterém sami neměli tušení. Kdybychom už před lety zavedli trestný čin „usilování o získání dotace“, trestaný mnohaletým těžkým žalářem, mohli jsme se tomu všemu vyhnout,“ podotýká Hampl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…