Rozlučka u piva a zase na viděnou, čínský prezident odjíždí

30.03.2016 13:20

Český prezident Miloš Zeman se dnes na terase Strahovského kláštera rozloučil se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. U sklenice piva Zeman řekl, že každé krásné setkání musí jednou skončit a že se těší, až se s čínským prezidentem znovu potká.

Rozlučka u piva a zase na viděnou, čínský prezident odjíždí
Foto: Hana Brožková - KPR
Popisek: Miloš Zeman a čínský prezident Si Ťin-pching

Příležitost pro další setkání budou mít podle Zemana hlavy obou států v září na Valném shromáždění OSN. Český prezident tam chce vystoupit s projevem proti mezinárodnímu terorismu. Zeman doufá, že Čína se rovněž zapojí do boje s terorismem, protože ohrožuje společnou civilizaci, do níž Česko i Čína patří.

Prohlídka Strahovského kláštera byla posledním bodem programu návštěvy. Čínský prezident během ní předal českému fotbalistovi Pavlu Nedvědovi ocenění, na jehož základě se Nedvěd stal tváří čínské fotbalové superligy. Na twitterovém účtu vytvořeném speciálně kvůli návštěvě o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. „Pavel Nedvěd se stává po Davidu Beckhamovi tváří fotbalové superligy ČLR. Ocenění převzal ve Strahovském klášteře,“ napsal v tweetu.

Čínský prezident přiletěl do České republiky v pondělí. Dnes dopoledne se společně se Zemanem zúčastnil ekonomického fóra. Z Prahy míří na summit o jaderné bezpečnosti ve Washingtonu.

Prezidenti ČR a ČLR se loučí u piva na terase Strahovského kláštera. Foto - Twitter Jiřího Ovčáčka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…